Пазарджик

16 вида хляб и тестени изделия приготвиха ученици за Световния ден на хляба

  20.10.2024 07:15             
16 вида хляб и тестени изделия приготвиха ученици за Световния ден на хляба

Мъфини и бананов хляб се наредиха до баници и милинки на богата трапеза

ПАЗАРДЖИК. Световният Ден на хляба – 16 октомври, отбелязаха тази седмица ученици от 11. Д клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“ в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт (ПГИМ). Те собственоръчно приготвиха над 16 вида хляб, хлебни и тестени изделия, след като изучиха класификацията за хляба в часовете по „Стокознание“. Техен преподавател е Надя Груева.

Трапезата на единайстокласниците бе подредена във фоайето на училището и включваше бял, класически хляб, бананов хляб, традиционни милинки, баници със сирене и тиква, различни видове сладки и солени пити, мъфини и други печива по класически рецепти.

Учениците и техният преподавател представиха и две презентации с историята на възникване на хляба и окачествяване на видовете брашна. „Инициативата ни цели да запознаем всички ученици с технологията и видовете хляб и тестени изделия и да почетем Деня на хляба, днес почерпихме всички за здраве, както повелява традицията“, коментира г-жа Груева.

Класният ръководител на 11.Д клас Мариола Зяпкова също се включи в инициативата с оригинална рецепта на циганска баница.

Почетни гости на тържеството бяха директорът на ПГИМ Ангел Малинов и зам.-директорите на гимназията Марияна Куманова, Ана Павлова и Ваня Ганчева.

(Зн)


Свързани