Избори

Петя Цанкова, “БСП-Обединена левица“, в Ракитово: Необходима е държавна политика за контрол върху санитарната и промишлената сеч и залесителни дейности в горите

  20.10.2024 11:39             
Петя Цанкова, “БСП-Обединена левица“, в Ракитово: Необходима е държавна политика за контрол върху санитарната и промишлената сеч и залесителни дейности в горите

Ползотворна и полезна среща проведоха кандидати за народни представители от КП „БСП-Обединена левица“ с жители на община Ракитово. Водачът на листата Петя Цанкова коментира пред хората от град Ракитово, че левицата предлага конкретни мерки за справяне с безработицата и подпомагане на младите семейства.

Важно е хората да не напускат родните си места, а да имат възможност да работят и да градят своето бъдеще тук. Именно за това ние предлагаме подпомагане на семейства с две и повече деца, чрез еднократна държавна субсидия е в размер от 40 000 лв., за закупуване на жилище. В нашата програма предвиждаме освобождаване от данък върху дохода от трудово възнаграждение на млади хора до 26 г., ако той не надхвърля две минимални работни заплати“, коментира Цанкова. Тя акцентира и върху важни за планинската община проблеми, които са свързани с опазването на горския фонд.

Необходима е държавна политика за контрол върху санитарната и промишлената сеч и залесителни програми и дейности в горите. Освен това няма да допуснем изсичането на горски фонд, за да може върху терените да се изграждат фотоволтаици. Ще бъдат предприети и специални мерки, насочени към опазване на горите от пожари, които стават все по-сериозен проблем през последните години, заради засушаването и високите температури през лятото“, коментира още Цанкова.

Кандидатите за народни представители се срещнаха и с хората от село Дорково и град Костандово. Те бяха посрещнати радушно и отговориха изчерпателно на поставените въпроси. „Широкото обединение от леви партии, които акцентират върху грижата за хората и развитието на икономиката е алтернатива на досегашното управление“, посочи Цанкова и призова присъстващите да подкрепят социалистите с бюлетина номер 28 на предстоящите избори.

За "БСП - Обединена левица" гласувайте с номер 28!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!


Свързани