Избори

Кандидат-депутатите от коалиция „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на община Белово

  21.10.2024 11:07             
Кандидат-депутатите от коалиция „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на община Белово

Те имаха възможност да обсъдят наболелите проблеми и да предложат своите решения

Един от сериозните проблеми за хората е свързан с дейността на ЧСИ и колекторските фирми. Водачът на листата Петя Цанкова поясни, че в своята управленска програма „БСП-Обединена левица“ има работещо решение. „Ние ще работим за законодателни промени, които да доведат до забрана за продаване на дълг на колектор без предварително съгласие на длъжника, както и въвеждане на право на длъжника да плати дълга си в размера, при който го придобива колекторът. И още нещо много важно - за приемане на механизъм за забрана за дейност на ЧСИ, колектори, фирми за бързи кредити при констатирани нарушения“, уточни Цанкова.

В програмата на „БСП-Обединена левица“ са заложени и поредица от решения  за укрепване на местната икономика в малки и средни общини чрез инвестиции в индустриални паркове, бизнес инфраструктура и социални предприятия.

Особено чувствителна тема за жителите на община Белово е дейността на ПАВЕЦ „Чаира“. Затова водачът на листата Петя Цанкова обясни, че в своята програма „БСП-Обединена левица“ предвижда ефективно използване на водните ресурси с изграждане на нови мощности – в това число и нови ПАВЕЦ, както и ремонт и увеличаване конкретно на капацитета на ПАВЕЦ „Чаира“. Също така е предвидено и трайно решаване на проблема с безводието в малките общини,  цялостна реформа в сектора на ВиК, като държавните ВиК дружества отговарят за поддържането на големите язовири и съоръжения.

Важен акцент бе поставен и върху здравната грижа. Проблем за жителите на община Белово е липсата на денонощна аптека. В програмата си “Левицата” е заложила именно разкриването на денонощни аптеки във всяка българска община, както и безплатни лекарства за деца до 16 години и за възрастни над 75 години и намаляване на ДДС върху лекарствата и медицинските изделия на 9%.

(Зн)


Свързани