Избори

Бойко Борисов във Велинград: Толкова години никой не правеше нищо! ГЕРБ дойде и направи много за Пазарджишка област

  21.10.2024 12:38             
Бойко Борисов във Велинград: Толкова години никой не правеше нищо! ГЕРБ дойде и направи много за Пазарджишка област

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде във Велинград заедно с водача на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик Красен Кралев и още кандидат-депутати от листата

Под звуците на рок хита на AC/DC Thunderstruck бившият премиер бе приветстван от пълната зала, а както припомни кметът на Велинград д-р Костадин Коев, той бе и първият министър-председател, който е дошъл тук след Кимон Георгиев.

„Този път трябва не само да победим, трябва много да победим, за да може този път да се състави правителство. България има нужда от редовен кабинет.

При правителствата на ГЕРБ се случиха много важни неща

Направи се околовръстния път благодарение на Бойко Борисов, там в момента тече живот. Г-н Борисов направи и панорамния път, който стана визитка на „Тур дьо Франс“, и само преди седмица по него имаше държавно първенство по ролкови ски – път, който отвори нашия район за българи и чужденци. Друг важен път, който направи – Кемера – Абланица, Мечка – Магерово и той е готов. Направи общежитието на Горския техникум – за една седмица бе прехвърлен имота, Краси Вълчев даде парите и сбъдна мечта на децата“, каза кметът Коев и съобщи важни новини – че е

осигурено финансиране за нов довеждаш водопровод – от карстовия извор „Клептуза“, който ще е с дебит между 70 и 80 л/сек

и на практика ще реши проблема с водоподаването.Другата добра вест е, че на последното заседание на Народното събрание по предложение на ПГ на ГЕРБ е гласувано целево финансиране за облагородяване на парк Клептуза. „Дойде времето тази емблема да бъде направена – паркови пространства, сгради, зона за отдих. Предстоят още важни инфраструктурни проекти. В момента ПГ на ГЕРБ и лично с благословията на Бойко Борисов за община Велинград има гласувани 57 милиона, в МРРБ сме подписали споразумение  за 27 милиона лева – всички тези средства ще бъдат насочени в кварталната инфраструктура, където градът най-много куца“, каза кметът и припомни за новото училище в Бирково и изграждането на четири нови детски градини във Велинград, които са пред завършване.

Кметът на община Ракитово Георги Холянов, поздрави гостите и благодари на Борисов

„С една дума за пет дена ни се реши основният проблем - с пътя Ракитово – Велинград. За пет дена е подготвен за асфалтиране – до края на седмицата асфалтирането ще бъде факт. Силата на ГЕРБ и г-н Борисов е, че като обещае – върши. Аз съм от БЗНС, но подкрепям от сърце и душа ГЕРБ“ – каза Холянов и покани Баорисов да гостува в Ракитово. Той от своя страна отговои, че това е уредено - защото общинският председател на ГЕРБ в Ракитово му е  обещал няколко бурканчета сладко от диви ягоди, което внуците му обичат

Областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов призова на 27 октомври хората да излязат и да гласуват

„Номер 18 е безалтернативното решение на България. Всички кризи, откакто не сме на власт, станаха системни. Те ще се решат със системни решения, но трябва да победим във всеки избирателен район“, добави Шопов.

Думата взе и водачът на листата Красен Кралев

„За мен е огромна чест, че ме избрахте за водач на този отбор от специалисти. Ние водим позитивна кампания, не казахме една лоша дума за никого, обиколихме няколко пъти областта, срещнахме се с хората във всяка община, във всеки град, чухме всеки един проблем. ГЕРБ е партията с най-голяма експертиза – нашата пейка е като тази на „Реал“ (Мадрид) – за всяка позиция имаме поне двама, които могат да заместят титуляра. Другите не само се провалиха – те се сгромолясаха. Убедени сме, че можем да сес правим с тежката задача да прекратим този период на хаос и безвремие“, добави Кралев.

Бившият министър на МРРБ Николай Нанков също си припомни как с джипа са подскачали по изровените пътища

преди да опознаят тук всяка една махала и да благоустроят района. Нанков подчерта, че коалиционното правителство на „Продължаваме промяната“ след това не е платило 250 млн. лева на изпълнителите за благоустрояването и затова сега има съдебно решение държавата да плати тази главница плюс още 217 млн. лева лихви.

Бойко Борисов призова за подкрепа към Красен Кралев

„Ние сме тук, но за Пазарджик, Панагюрище, Пещера… Направихме толкова, колкото и тук. В Пазарджик направихме зали, стадиони, кръгови кръстовища, сепариращи инсталации… Затова хората ни поставят на първо място, колкото и да ги облъчват медиите. Водещите единствено ни задават въпроси какво бил казал Асен Василев или Кирил Петков, а не ни питат защо сме дали в Родопите половин милиард лева под формата на инвестиции. Тук имаше махали, до които нямаше път.

Аз съм горд, че направихме така, че тук християни и мюсюлмани да седят в една зала и да се обичат,

а кметовете да си помагат, независимо от коя партия са. Защото не ни отива да се хвалим в 21 век, че сме направили водопроводи, пътища и училища. В този район нашият основен опонент е ДПС, но искам да сте горди, че сте от ГЕРБ. Защото ние правехме всичко тук, без да делим на политически признак. Ако за 4 години някой друг освен ГЕРБ е направил нещо за Велинград и областта, хората да гласуват за него.

Тридесет години тук никой не беше правил нищо – ГЕРБ дойде и го направи!

Красота! ДПС-кметовете могат да са успешни, само ако ГЕРБ е силен!“, натърти Борисов и си спомни как след изграждането на пътя Кръстава – Биркова група от петдесетина души излязла на пътя и поискали да бъде направена и още една малка уличка извън проекта, а желанието им било изпълнено.

„Нямаме неизпълнено обещание. Важното е и християните, и мюсюлманите, всички хора независимо с какъв цвят на кожата са, да сме добри хора. Изборите са един ден, а след това пак живеем заедно. Това сме го постигнали – и пак ще успеем да го постигнем. Така че се стягайте – за да можем да направим правителство, че много ви дойде и на вас“, каза още лидерът на ГЕРБ и пожела „Хубав ден и приятна работа!“ под бурни аплодисменти.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!  


Свързани