Избори

Стоян Таслаков: Борим се срещу корупцията и фотоволтаичните паркове в Пазарджик

  21.10.2024 15:26             
Стоян Таслаков: Борим се срещу корупцията и фотоволтаичните паркове в Пазарджик

"Вече два пъти съм успял да предотвратя изграждането на фотоволтаични паркове в Калугерово, благодарение на активната намеса на “Възраждане” и нашите юристи" коментира кандидатът за народен представител Стоян Таслаков, водач на листата на „Възраждане“ за област Пазарджик в телевизионно интервю.

По думите му, инвеститорите и местната власт са работили съвместно, като дори се опитали да повлияят на местните хора чрез заплахи и манипулации. Таслаков разказа как на отворена среща в селото младите хора се страхували да изразят своето мнение, докато инвеститорите довели свои работници да пречат на диалога. "Със съмишлениците ми предложихме решение – местен референдум, за да може самото население да вземе решение за бъдещето на тези проекти. Юристите на структурата ни в Пазарджик подготвиха документите и сме готови да започнем процедурата веднага, ако се наложи“ заяви той.

Таслаков сподели и за проблемите с осветлението в селото Ветрен дол, където неговата намеса е помогнала за предоставянето на нови енергоспестяващи лампи. "Заради лични и политически различия, селото беше оставено без осветление, но благодарение на усилията ни, част от проблема беше решен. Това показва как корупцията и личните интереси могат да засегнат дори най-базовите нужди на хората“ заяви той.

„Корупцията е най-голямата заплаха за развитието на нашия град. Тя е навлязла на всички нива – от местната администрация до съдебната система, и това блокира всяка възможност за прогрес“ подчерта Таслаков.

Той разказа за намерението да се изтегли дълг от 19,5 милиона лева от новия кмет на Пазарджик, без ясна обосновка за какво ще бъдат похарчени тези средства.

„Когато разбрах за това, поисках информация, за да видя за какво точно ще се използват парите. Оказа се, че няма никакъв план или обоснован проект, който да оправдае този заем.Не можем да позволим парите на гражданите да се харчат без контрол и без яснота. Това е корупция в най-чиста форма”, допълни Таслаков.

Кандидатът за народен представител Стоян Таслаков завърши с призив към гражданите да подкрепят „Възраждане“ на предстоящите парламентарни избори, защото те са единствените способни да гарантират благосъстоянието на гражданите и се борят активно срещу корупцията и безредието.

“Възраждане” е с номер с 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 


Свързани