Пазарджик

Ангел Г. Ангелов представя новата си книга в Пазарджик

  22.10.2024 07:15             
Ангел Г. Ангелов представя новата си книга в Пазарджик

В четвъртък, 24 октомври, от 17:30 часа в АРт-зала "Никола Манев" в Пазарджик ще бъде представена новата книга на съгражданина ни Ангнел Г. Ангелов - "БАСЕЙНЪТ, както и други разкази за любовта". Водещ на вечерта ще е редакторът на книгата Валентин Георгиев. Входът е свободен

Книгата на Ангел Ангелов „БАСЕЙНЪТ, както и други разкази за любовта“ спонтанно пренарежда парадигмите на смисъла, провокирайки стереотипните представи за любовното преживяване на света през погледа на другия. Безмълвни, безименни, но живи, героите пропускат през себе си потока на неумолимото време, като напрягат сетивата си до болка, за да дочуят и видят отвъд непроницаемите стени на битието. Често погледът на разказвача е недискретен към травматичните гранични зони на човешкото съществуване, когато тeлата агонизират, за да взривят пределите на видимото и през еротичното да събитиелизират края и смъртта.

Отделните разкази в книгата преливат един в друг в общ екзистенциален разказ, отвеждащ читателя към онзи миг, в който абсолютното ще се разкрие, а човешкото от нищожна частица реалност ще се превърне в знак от „небесната книга“ на безкрайността.

Читателят се отвежда в нови, неизследвани литературни пространства, в които го очакват трепетни вълнения и неочаквани преживявания.

(Зн)


Свързани