Регионът

Родител запозна със зъболекарската професия второкласници в СУ „Нешо Бончев“

  22.10.2024 07:15             
Родител запозна със зъболекарската професия второкласници в СУ „Нешо Бончев“

ПАНАГЮРИЩЕ. Ефективното партньорство с родителите е изключително важно за успехите в класната стая, убедени са в СУ „Нешо Бончев“ в историческия град. Участието на родител в класно занятие е неочаквано и интересно събитие за учениците, но и полезно предизвикателство за родителя. Смяна на ролите и гледната точка.

Тази седмица в това училище се проведе съвместно занятие на Група за занимания по интереси „Малки предприемачи2“ и Група за целодневна организация на учебния ден /IIа, в клас/ на тема „Професия: Зъболекар“. Гост-доброволец беше д-р Мария Баремова – родител и лекар по дентална медицина.

За професията, за униформата и инструментите на стоматолога, за грижата за зъбите и важността на образованието беседваха второкласниците със своя гост. Д-р Баремова разказа и показа, питаше и обясняваше за важността и грижите за зъбите. С нови понятия учениците обогатиха своя речник: ортодонт и стоматолог, кариес и брекети, силанизиране и профилактика. Получиха важни съвети и ценни подаръци. Интересна и полезна среща с професионалист.

От училището благодарят на д-р Баремова.

(Зн)


Свързани