Избори

Искра Михайлова: Новото начало в ДПС ще даде новото начало на целия политически живот в България!

  23.10.2024 08:06             
Искра Михайлова: Новото начало в ДПС ще даде новото начало на целия политически живот в България!

Уважаеми Дами и Господа,

Скъпи съмишленици, приятели,

Името ми е Искра Димитрова Михайлова.

За последните четири години за седми път съм кандидат за народен представител от Пазарджишки избирателен район.

И преди съм била народен представител, избран от района.

Имам толкова много скъпи на сърцето ми приятели в Пазарджик, Велинград, Пещера, Батак, Брацигово, Септември, Лесичево, Белово, Панагюрище, Сърница, Ракитово, Стрелча.

Гордея се с тези приятелства и винаги съм правила всичко по силите ми да бъда техен достоен представител в Българското народно събрание и в Европейския парламент. За мен това представителство винаги е било чест и отговорност.

Избирана съм два пъти за член на Европейския парламент - през 2014 и 2019 с подкрепата на членовете и симпатизантите на Движението за права и свободи. 

Когато за първи път пристъпих в Пленарната зала на Европейския Парламент, знаех, че съм подготвена. Имах моите лични възгледи за толерантност, уважение към културното многообразие, правата на човека и възможностите на човешкия ум и предприемачество, изградени в семейството ми, житейския ми път и щастието да уча, пътувам и работя  в различни страни и култури. Носех със себе си знанието за професионалната политика, което ми даде ДПС и опита от работата ми.

Бях подготвена, но научих  още много. Идеите за единния в многообразието Европейски съюз  се отстояват с напрегната работа, уважение към различния, отговорност и знания.

​Освен съюз на идеите Европейският съюз е и съюз на новите технологии и свободното предприемачество. Европейският съюз е съюз на равните възможности , но не може да помогне на изоставащите като потенциал. Достойното място на една страна в ЕС се отвоюва със знания, визии, управленски размах и самочувствие, в партньорство с науката и бизнеса, в сътрудничество с местните власти и с огромни усилия за привличане на обществените групи за общите европейски каузи.

​Европейският парламент е символ на многообразието и израз на многостранните, комплексни усилия, които водят до просперитета на обединена Европа и на България в това число.

Европейският съюз е и съюз на култури. Култури, които носят богатството на миналото и самочувствието от неговото знание, но и култури, които намират своето място в настоящето и бъдещето.

​Бъдещето на България е да бъде част от непрекъснато развиващия се, променящ се и работещ за своите граждани Европейски съюз.

​За това работя и винаги съм работила.

Защото на всичко това ме научиха и хората от Пазарджишки избирателен район – да работя, да нося отговорност и непрекъснато да развивам знанията си за да бъда част от всички бързи процеси на развитие. Да бъда отговорна, с висок професионализъм, толерантна и динамична.

Получих образованието и следдипломните си квалификации в Санкт Петербрг, САЩ и Германия.

В професионален план моята кариера започна през 1980 г. в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, а след това в Министерство на културата и Националната агенция  „Сократ“.

В годините  между 2001 г. и 2009 г.  Работих в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. През периода 2001-2005 бях съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството. През периода 2005-2009 бях заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

От 2009 до 2013 бях депутат в Народното събрание на Република България, председател на комисията по околната среда и водите, член на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове​.​

От 2013 до 2014 бях министър в Министерството на околната среда и водите.​

От 2014 до 2024 година бях член на ЕП, където съм била Председател на Комисията по регионално развитие и вицепрезидент на Групата Обнови Европа.

От юни 2024 годена съм народен представител от Пазарджишки избирателен район, заместник председател на Парламентарната група на Движението за права и свободи

И нещо за Новото начало в ДПС, което след тези избори ще даде ново начало в целия политически живот в България.

            Не случайно споделих толкова много за Европейския съюз. ДПС-Ново начало за първи път в историята на политическия живот на България за последните 35 години дефинира и реализира европейска политика, базирани на ценностите на модерното демократично общество. Безкомпромисно посочва недъзите и реализира политики. Казва НЕ на влиянието на Държавна сигурност с нейното влияние и днес.

Казва НЕ на дерибеите, които са трупали лично богатство без да мислят за хората.

Казва НЕ носталгията по социализма, маскирана като елементарен национализъм.

Казва НЕ на сляпото следване на повелите от Русия.

Казва НЕ на забравата за т.н. Възродителен процес и търси справедливост, възмездие и правосъдие за виновните и пострадалите.

ДПС – Ново начало е отговорно. Не дава празни обещания. Всеки ангажимент поет от г-н Делян Пеевски е изпълнен. За нас отговорността е в основата на нашия разговор с хората. Ние ще сформираме работещо Народно събрание и ще  участваме и в сформирането на редовно правителство с 4 годишен мандат, което да поеме отговорност за управлението и бъдещето на страната ни.

ДПС – Ново начало реализира професионална политика заедно с най-добрите експерти на страната от бизнеса, академичните среди, гражданското общество и местните власти. Ние работим професионално и с нашите партньори от ЕС и световната демократична общност.

ДПС – Ново начало е толерантно към всички религии, култури, общности и идеи, които изграждат днешния ден и бъдещето на България на основата на правата на всеки български гражданин, на демократичните ценности и национална визия за развитие.

ДПС – Ново начало е динамично и е единствената Коалиция в България, която ние се страхува да се променя и развива, да привлича нови хора и да цени приноса на всеки, изградил и отстоявал ценностите на правата и свободите. Динамично и младо – това ДПС – Ново начало.

 

За себе си аз знам – принадлежа към ДПС – Ново начало заедно с всички честни хора, които го подкрепят.

 

И още нещо – Председател на ДПС - Ново начало е Делян Пеевски, който има волята, смелостта и силата да се опълчи, да помага, да гради и да бъде лидер, който е всеки ден е заедно с хората и никога няма да се скрие зад един измислен портрет. Винаги ще бъде заедно с нас. Това хората от Пазарджишки избирателен район го знаят и вярват на Делян Пеевски.

Аз съм направила своя избор и призовавам всички да ни подкрепят. Аз работя за ДПС -Ново начало като влагам целия си опит, отговорност, динамичност.

Бъдещето е на Новото начало! А най-доброто предстои!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани