Четвъртък, 24 Oct 2024
 
Избори

„БСП-Обединена левица“ в Септември: Ще работим за социална справедливост и в защита на обикновените хора

  24.10.2024 12:34             
„БСП-Обединена левица“ в Септември: Ще работим за социална справедливост и в защита на обикновените хора

Емоционална и ползотворна среща проведоха кандидатите за депутати от КП „БСП-Обединена левица“ с жители на община Септември. Пред препълнената зала на читалище „Будители“ бяха представени всички кандидати за народни представители и основните приоритети на левицата за предстоящите избори. Водачът на листата Петя Цанкова сподели вълнението от това, че тук отново заедно са хора, които споделят идеите за социална справедливост и по-добър живот.

„Огромна чест е отново да се изправим пред вас. Заедно ще продължим да се борим за една по-добра държава и за повече справедливост. Непримирима съм към неправдите. За мен справедливостта е кауза. Всеки човек заслужава да живее достойно не само в нашата община, но и в нашата държава. Зад нас са всички хора с леви идеи. Успяваме да покажем, че когато имаме силен екип, ние можем да постигаме резултати и успехи. Удовлетворени и горди сме, че кметовете-социалисти в областта вече са трима. Убедена съм, че те ще стават все повече“, каза Петя Цанкова.

Цанкова акцентира върху широкото ляво обединение, което е добра основа за решаване на много от проблемите в страната, особено тези, свързани с доходите на хората, с със здравеопазването и необходимостта от реформи в образованието.

„Ние предлагаме подкрепа за майчинството като еднократната помощ за раждане на дете се увеличи до 5 000 лв. за първо, 10 000 лв. за второ и трето дете. Адекватно и справедливо осъвременяване на всички пенсии като през 2028 г. минималната пенсия да достигне до 850 с добавен ръст на инфлацията. Безплатни лекарства по рецепта за всички деца до 16 г. (обхваща около 1 млн. деца) и за хората над 75 г. Това са само част от 100-те решения за България, които Обединената левица подготви. Бях част от екипа, който изработи тези решения и мога да ви уверя, че те не само са необходими, но и належащи, за да може хората в България да живеят спокойно – и младите, и възрастните“, каза Цанкова.

Тя отбеляза, че като педагог е ангажирана и с решаване на проблемите в образованието, където трябва да бъдат извършени реформи, свързани с ъвеждане на нови учебни планове, учебни програми и учебно съдържание, съобразено със съвременните изисквания и с възрастовите и психологически особености на учениците.

Вторият в листата – Трендафил Величков, коментира, че за първи път от десетилетия, водач на листата е човек от региона. „Петя е стойностен и честен човек. Тя е и политик с опит, бил три пъти като депутат в Народното събрание. Всички ние заставаме в нейна подкрепа и ще работим да удвоим резултатите на парламентарния вот“, каза Величков. Той призова присъстващите да поканят всички свои приятели и близки да гласуват на 27 октомври с бюлетина номер 28.

Третата в листата – Гълъбина Карамитрева, коментира законодателните промени, които предвижда левицата в помощ на хората. „Ние казваме край на събирането на дългове от колекторски фирми, без хората, които имат такива да бъдат уведомени. Ние казваме край на едностранното индексиране на договорите от страна на мобилните оператори. Нашата цел е социална справедливост и защита на обикновените хора“, коментира Карамитрева.

В подкрепа на листата на КП „БСП-Обединена левица“ застана и Георги Мърков, потомствен социалист, председател на Областния съвет на партията, народен представител от БСП в 42-то Народно събрание. Той каза, че е много щастлив от широкото обединение на леви партии. „Нека на тези избори покажем, че в единството е силата. Нека с вота си подкрепим Петя Цанкова и всички, които са в листата на БСП-Обединена левица. С бюлетина 28 – за победа“ призова Героги Мърков.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха от ансамбъл „Загоровче“. Танцьорите бяха изпратени с аплодисменти от присъстващите, които пожелаха успех на кандидатите за народни представители от КП „БСП-Обединена левица“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Свързани