Други Пазарджик

Пазарджишка снаха и Горан Брегович музикално озвучават „Борат 2”

  13.01.2021 06:23             
Пазарджишка снаха и Горан Брегович музикално озвучават „Борат 2”

Пандемията отложи сватбата на Дияна Василева и любимия й Борислав

В холивудската продукция „Борат 2”, чиято премиера бе на 23 октомври 2020 г., присъстват имената на две българки – на актрисата Мария Бакалова и на народната певица от Перник Дияна Василева. Дияна – бъдеща пазарджишка снаха, е половинката на Борислав Гълъбов, майстор на гъдулката, за който „Знаме” е писал и преди. Пандемията спря младите музиканти да вдигнат тежка сватба и да минат под венчило.

Дияна и Борислав завършват музикалното училище в Котел, после и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Миналата година певицата получи годежния си пръстен и очаква скоро с Борислав да станат семейство.

Дияна е певица в емблематичната формация „Мистерия на българските гласове”

Борислав е част от народния оркестър на националния ансамбъл за фолклор „Филип Кутев”.

За вълнуващи събития през изминалата 2020 година с младите музиканти разговаря наша репортерка.

- Дияна, Вие сте втората българка след актрисата Мария Бакалова, участвала в американската филмова комедия „Борат 2”. Как народна певица се озова в холивудската продукция?

- Всичко се случи неочаквано бързо. Специалисти от екипи на филма, чрез селекция на изпълнители от Европа, звучали в интернет пространството, харесват моя глас, подходящ за музикалното озвучаване на лентата. Вторият избраник е Горан Брегович. Две седмици по-късно подписах договор за участие във филма.

- Кой Ви покани да сте част от продукцията?

- Обади ми се Мартин Гьолнер, отговарящият за избора на музиката за озвучаването. Изпратиха ми мотиви от мелодии на мои песни, върху които импровизирах при особени за мен обстоятелства – онлайн. Записът на музиката се осъществи от софийско студио по „Скайп” с Еран Барън Коен, братът на Саша Барън Коен, режисьор и изпълнител на главната роля във филма. Комуникацията ни бе на английски. Записът приключи за рекордните 4 часа, вместо предвидените от организаторите 3 дни. Определено ми липсваше живата връзка за контакт с хората лице в лице. Но живеем в друго време за общуване и в това няма нищо лошо.

Оцених отговорността да работя с професионалисти от висока класа. Благодаря им за доверието и възможността с актрисата Мария Бакалова да представим подобаващо България. Щастлива съм, че на 26 години за първи път моят глас звучи в американски филми. Макар и по „Скайп” усетих радостта и позитивизма на хората отвъд Океана. Вокалите озвучаваха сцените с актрисата Мария Бакалова. В други сцени звучи гласът на Горан Брегович. Убедена съм, че музикантите на филма са впечатлени от откритото ми пеене от сърце и душа. Звученето на уникалните мелодии е от моя край – Граовския, и родния ми Перник.

- Как близките Ви приеха новината за участието Ви във филма?

- Пазих тайната до премиерата му на 23 октомври 2020 г. Получих подкрепата и одобрението от най-милите ми хора, приятели и познати. Гордеят се с мен за куража и доброто представяне в лентата. Дай Боже всекиму подобно изживяване.

- След филма какво предстои на младата певица?

- Подготвям албум под надслов „Момичето от планината”. Името му даде австралийската Лиза Герар, участвала във филма „Гладиатор”. С нея имаме солови изпълнения в „Мистерията на българските гласове” по световен проект. Първата песен, която носи името на албума, вече звучи в интернет. Вчера качих и втората песен „Бора” по моя музика и текст. „Бора” е вид вятър, духащ най-силно в планината. Оприличавам го на моя глас, който в природата звучи вълнуващо.

Важно е не само да обичаш фолклора, но и да го изпълняваш на вдъхновяващи за песента места. Тогава тази любов свързва народната песен с природата. Благодаря на годеника си Борислав за помощта при подготовката на песните за албума. Преподавам пеене в детски градини и това е мисията ми - децата от малки да обикнат българския фолклор.

- Какво е пеенето за Вас?

- Всичко. То е моят живот. Музиката ме разтоварва, зарежда, лекува, дава това, от което имам нужда. Носи ми удовлетворение и радост. Спасява ме много пъти в тъжни моменти.

- Какво извън музиката обичате да правите?

- Разходките в планината са част от ежедневието ни. Обикаляме Родопа планина, Еленския Балкан, Витоша и други планини. С Борислав се запалихме и по конната езда и често посещаваме базата в Божурище, където е домът ни. Падам си също така по екстремните спортове – парапланеризма. На 2000 метра над Земята гласът ми звучи невероятно, а усещането е неописуемо.

- Как Ви се отрази пандемията от коронавируса?

- Заразата, колкото и парадоксално да звучи, ми помогна да се огледам встрани и да запиша нови песни. Заради участието в „Мистерията” и в други формации времето все не ми достигаше да творя собствени неща. Съветвам хората да слушат повече музика заради позитивизма, който тя носи. И повече да се обичат.

Пенка МИХАЙЛОВА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ,  0892 313 134

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 0892 313 134

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.
Всички