Четвъртък, 04 Nov 2021
 
Крими

Образуваха преписка за екшъна в дискотеката със сина на полицая

  02.08.2021 13:21             
Образуваха преписка за екшъна в дискотеката със сина на полицая

ВЕЛИНГРАД. В РУ - Велинград е образувана преписка за инцидент между клиенти и охранители в местна дискотека, съобщиха от ОД МВР-Пазарджик. Вчера вестник „Знаме“ първи писа, че син на полицай и двама негови приятели вдигнали скандал в нощното заведение в статията „Хулиган безчинства в заведение цяла нощ, парадира с баща-полицай“.

Писахме, в събота след полунощ, около 00.30 часа, трима младежи влизат в клуб „Дъ Плейс“, за да празнуват рожден ден. Според очевидци, младите посетители създават риск за останалите клиенти като размахват стол в заведението. Помолени са да напуснат и са изведени навън. След около час обаче те се връщат и след уговорка с управителя, че няма да създават проблеми, са допуснати отново вътре. Малко по-късно, в около 04.30-05.00 часа, се скарват с друга компания в заведението, чупят маса и са изведени отново. Пред дискотеката афектираните младежи чупят витринно стъкло, нападат охранител на дискотеката, пробват  да го порежат с парче стъкло и го удрят в лицето. Охранителят е с комоцио.

След сигнал на 112 минути по-късно на място дошъл автопатрул и охранителите са отведени за обяснения в Районното управление във Велинград за обяснения заедно с част от компанията, нарушила обществения ред, според присъстващи. След като пишат обяснения, охранителите се връщат в дискотеката. Сутринта, около 07.00 часа изгонената компания се връща отново пред дискотеката и един от тях, държейки паве, искат да влязат и да се саморазправят с охранителите. Отново е извикан патрул на РУ- Велинград, като агресивната компания е отведена  в управлението.  Един от привиканите за обяснения младежи - Георги С., който от самото начало е бил част от празнуващата рожден ден компания, е син на действащ полицейски служител. Синът се държал арогантно и е отправил обиди и заплахи към присъстващите, че лошо им се пише, твърдят свидетели на инцидента. Бащата е присъствал по времето на даването на обяснения от сина му.

Според младежите, те са били провокирани без никакъв повод от други посетители и от охранителите.

Ето какво заявиха от ОД МВР-Пазарджик:

„През нощта на петък срещу събота в полицейското управление постъпил сигнал за възникнал инцидент. Според първоначалните данни участници в конфликта били няколко млади мъже от компания в заведението и охранителите на обекта. На мястото са изпратени дежурни екипи на районното управление, които предприели действия за изясняване на фактическата обстановка. Снети са подробни писмени обяснения както от клиентите на дискотеката, така и от охранителите на смяна. Иззети са видеозаписи от охранителните камери в сградата на заведението и извън нея. По случая е образувана преписка, като за нея е уведомен и дежурен прокурор от териториално отделение - Велинград при Районна прокуратура - Пазарджик. Снимковият материал, публикуван в някои медии относно идентичността на един от участниците в инцидента, не отговаря на действителната му самоличност.“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички