Спорт

Хебър го направи отново! Защити титлата! Записа златен требъл!

  26.04.2022 22:37             
Хебър го направи отново! Защити титлата! Записа златен требъл!

БУРГАС. Волейболистите на Хебър отново са шампиони! "Тигрите" защитиха титлата си и записаха златен требъл, след като преди това спечелиха и Купата на България, и Супекупата. Воденият от Камило Плачи отбор се наложи с 3:1 (25:17, 25:27, 25:23, 25:15) срещу Нефтохимик в Бургас. След двата успеха в Пазарджик  Хебър затвори серията във финала при 3:0 победи и защити титлата си. Италианецът Якопо Масари беше избран за най-полезен играч, а канадецът Брадли Гънтър взе наградата на публиката.

Двубоят в зала "Младост" започна с аванс от 15:12 и 22:15 в полза на гостите от Пазарджик. Атака през центъра на Теодор Тодоров за 25:17 осигури успеха в полза на Хебър. Бургазлии се върнаха в срещата след трудно 27:25 и два спасени геймбола. Равностойната трета част се оказа решителна за крайния успех в двубоя. Стигна се до 10:10 и 16:16, след което Хебър поведе с 22:19, но пропиля аванса си и Нефтохимик 2010 спечели три поредни разигравания. Канадецът Брадли Гънтър атакува успешно, за да изведе гостите отново напред след трудно 25:23. В последния гейм превъзходството на Хебър беше огромно и воденият от Камило Плачи състав надделя над своя противник с 25:15 при втория си мачбол.

"Сезонът беше перфектен за нас. Трябва да кажем, че отборът ни беше много силен. Не е лесно да печелиш винаги, защото срещу Нефтохимик, например, имахме доста трудни и тежки мачове, както и срещу  Дея. Поздравявам съперниците ни, но голямо "Благодаря" на моя отбор и щаб, искам да благодаря и на клуба, който ми помогна за моя личен проблем", каза треньорът Камило Плачи. "Направихме сезон без загуба, спечелихме всичко възможно и тази вечер ще бъде празник", добави бившият селекционер на България. "Не знам дали ще се правят по-добри неща догодина, единственото сигурно нещо е, че оставам в Пазарджик. Играхме три финала точно срещу "Нефтохимик", така че имам голямо уважение към тях", каза още Плачи.

Капитанът на новия-стар волейболен шампион на България Иван Станев призна след победата и спечелената титла, че е страхотно усещането да е капитан на такъв отбор. „Страхотно е усещането да си капитан на такъв отбор. Отстрани може да изглежда доста лесно, но това коства много лишения, труд, самодисциплина от всеки един от нас. През годината сме се доказали като професионалисти, имали сме нашите трудни моменти. И трите мача срещу Нефтохимик бяха завързани, но опитът ни оказа влияние. Благодаря на нашата публика“, призна Станев. „Още в началото, когато се събрахме знаехме какви са целите и, за да ги изпълним всеки един от нас трябваше да даде 100% от себе си в тренировъчния процес. Може би последния гейм беше показателен. Останахме непобедени във вътрешното първенство и сега остава само да празнуваме“, каза още капитанът на шампионите. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички