Други

Най-инакомислещият, интересен и забавен съученик: Обичам, когато всички около мен са весели

  03.07.2022 08:43             
Най-инакомислещият, интересен и забавен съученик: Обичам, когато всички около мен са весели

Понякога да мислиш различно ти носи негативи, забелязал е Стефан Кърджев

За наградите на МБАЛ "Хигия" писахме ТУК. Един от наградените, обявен за най-инакомислещият, интересен и забавен съученик, е Стефан Кърджев. Той описва себе си като „просто един обикновен човек, мислещ винаги позитивно и вкарващ хумор във всичко, което прави“. Наградата го изненадала много приятно. Същевременно го е мотивирала.

Ето какво още разкри той за себе си пред „Знаме“:

- Какво, според теб, те прави инакомислещ, интересен и забавен в очите на другите?

- Може би съм роден такъв, не знам. Винаги съм себе си и постъпвам така, както смятам, че е правилно. Винаги гледам да разсмивам хората. Обичам, когато всички около мен са весели. Мнението ми също се различава от общоприетото и вярвам, че това ме отличава от останалите.

- Може ли да дадеш пример за случка, когато си постъпил не така, както се е очаквало от теб.

- Веднъж, в часа по математика, решавах задача на дъската, а моите съученици си говореха и вдигаха шум. Госпожата им направи забележка и започна да обяснява задачата, която решавах. Шумът обаче не престана. Тогава тя се ядоса и ни накара да извадим по един лист за контролна. На мен обаче не ми се правеше контролна, затова тропнах по бюрото и казах:
- Хора, хайде малко по-сериозно. Аз съм оставил колегата (госпожата) да ви обяснява задачата, а вие не внимавате. Може ли такива работи?!
Имаше два варианта - или госпожата да го приеме зле, или да разведря малко обстановката. За късмет, тя само се засмя и дообясни задачата - не правихме контролна.

- Безспорно тези качества помагат, особено когато си млад. Имало ли е обаче случаи, когато те са ти донесли негативи?

- Разбира се, че е имало и такива случаи. Когато човекът отсреща е много негативно настроен и ти се опиташ да се пошегуваш с него, той може да не се развесели, а напротив – да се обиди. Разликата в годините също може да се окаже фактор хуморът ти да остане неразбран. Невинаги е лесно да мислиш различно. Понякога търпиш критики именно защото си инакомислещ, а другите са просто като коне с капаци.

- Какво е твоето определение за скучен и посредствен човек?

- Този, който не иска да пробва нови неща и се страхува от това, „какво ще кажат хората“.

(Зн)

Цялото интервю - в книжния брой на "Знаме".


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички