Четвъртък, 18 Авг 2022
 
Други

Учредена е ежегодна награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов

  03.07.2022 08:25             
Учредена е ежегодна награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов

Тя е за учител и изявени ученици в езикова гимназия „Бертолт Брехт“, а първите й носители са Пенка Иванова, Стефан Кърджев и Зорница Шопова

ПАЗАРДЖИК. Д-р Цветелина Спиридонова, д.м, изпълнителен директор на лечебни заведения „Хигия“, учреди ежегодна награда в памет и на името на проф. д-р Стайко Спиридонов - историческа личност в здравеопазването. Тя е за учител и изявени ученици в езикова гимназия „Бертолт Брехт“ – училище с традиции към образованието и възпитанието на поколения българи.

Официалната церемония по връчването на наградата бе през юни в елитната гимназия, чиито възпитаник е и самата д-р Цветелина Спиридонова. Първи нейни носители станаха Пенка Иванова, в категория „Най-строг и дисциплиниращ учител“, Стефан Кърджев в категория „Най-инакомислещ, интересен и забавен съученик“ и Зорница Шопова в категория „Лидер сред съучениците“. Победителите бяха излъчени след провеждането на анкета сред учителите и учениците.

- Не бъдете пердета в живота, бъдете прозорци, защото прозорецът е символ на светлина и простор. Вдъхновявайте, давайте хоризонти, увличайте, носете глътката въздух там, където трябва, и когато е нужно, носете и топлина, защото затвореният прозорец дава точно това – топлина.

С тези думи се обърна към всички дванайсетокласници в залата д-р Цветелина Спиридонова.

Днес ви срещаме със Стефан Кърджев. Част от разговора може да прочетете ТУК. Останалото - в книжния брой на "Знаме".

(Зн)


Свързани