Избори

Николай Малинов в Пазарджик: Да си русофил не означава да не обичаш България, напротив!

  26.09.2022 10:18             
Николай Малинов в Пазарджик: Да си русофил не означава да не обичаш България, напротив!

В Пазарджик на среща с граждани дойде председателят на национално движение "Русофили" и политическа партия "Русофили за възраждане на Отечеството" Николай Малинов. Посещението му в нашия град е само няколко дни, след като се върна от Русия, където се срещна с руския външен министър Сергей Лавров, както и с други представители на ръководството и политически дейци. Николай Малинов говори и пред журналисти при представянето на кандидатите в листата на „Русофили за възраждане на Отечеството“ от 13 МИР-Пазарджик.

- С Лавров обсъждахме създаването на международно русофилство - една идея, която съм споделял и с президента Путин и той я подкрепи. Лавров даде изключително интересна характеристика на съвременния свят. Според него, на Запад са объркани и не знаят какво ще се случи със света след приключването на конфликта между Русия и Украйна. Без значение къде ще е границата - дали ще е по на изток или по на запад, това ще е една нова Желязна завеса.

Западните партньори, както той нарича своите опоненти, като че ли не знаят как точно да се договарят с Русия. Броят на санкциите вече достига 6800, но те явно не работят. По-скоро - повече работят серщу Европа. А ние, като една бедна страна в Европа, сме от най-потърпевшите.

Преди предстоящите избори председателят на ПП "Русофили за възраждане на Отечеството", която ще се яви с бюлетина 29 и лозунга "За България и с Русия в сърцето", каза следното:

 - Ние сме с Русия, защото това е нашата сестра (или брат, ако така предпочитате). Да си русофил, не означава да не обичаш себе си, в случая - България. Напротив! Но Русия е важна за запазване на славяно-българщината у нас и за запазването ни като държава, общество и икономика.

Проблемът на България е преди всичко геополитически. След него се нареждат останалите - енергийни, търговски, социално-икономически, демографски и други. Газът също е повече политика, отколкото икономика. А само по икономически път не могат да се решат въпроси, които са и политически. Това е като да се опитваш да развиваш с отвертка нещо, за което трябва гаечен ключ.

Затова смятаме, че България ясно и категорично трябва да има добри отношения не само със Запада, но и с Изтока, в широкото разбиране на това понятие. Както и симфонията между духовното и прагматичното.

Става дума за инвестиции от Китай, за търговията с Русия, за енергетиката, за многополюсен свят, за силна държава. Срещу това, което ни предоставя Запада - един център в Америка, който да взима решенията, вместо всички други държави и хора. По начин, който те си преценят.

Вярвам, че нашите най-силни страни са верността на идеята, на идеала. В нашата листа са хора с по 20, 30, а някои - и с по 40 години непроменени възгледи и обществени позиции. Това е едно от големите оръжия, с които ние се отличаваме. Другото са международните контакти, които имаме и които позволяват да осъществим това, за което говорим. Освен това сме последователни и не цепим думата си на две.

На 2 октомври гласувайте за "Русофили за възраждане на Отечеството" с номер 29!

Кандидатите за листата може да видите ТУК.

 

Платена публикация

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички