Четвъртък, 24 Авг 2023
 
Спорт

Хебър поведе, но загуби в морската столица, намали шансовете си за оставане в елита

  22.05.2023 19:59             
Хебър поведе, но загуби в морската столица, намали шансовете си за оставане в елита

ВАРНА. Хебър не успя да се поздрави с поне точка в драматичен мач със Спартак от групата на изпадащите на efbet Лига и на практика направи още по-малки шансовете ни за бараж три кръга преди края на първенството - макар на теория те да остават, защото ни предстоят сдве домакинства. Двубоят от 32-ия кръг на efbet Лига бе изключително важен и за двата тима, които се борят с всички сили за своето оставане в елита, но "соколите" успяха да направят пълен обрат и да спечелят с 2:1. Така пазарджиклии преди оставащите мачове със Септември София, Ботев Враца и Берое нашите се смъкнаха с една позиция надолу - на 15-та с 23 точки, докато "соколите" са на последното 16-то място вече с 21 точки. Същевременно на 14-то място с 25 точки се изкачи Септември София, който вчера победи с 2:0 13-я в класирането Пирин Благоевград (27 точки).

В 4-та мин. бе регистриран първият точен удар в мача - Микелс се освободи от Николаев и стреля в близкия ъгъл, но Дебърлиев се намеси. Осем минути по-късно  Хамдиев стреля, но слабо и не затрудни Фигерейдо. Още в 17-та минута наставникът на Хебър Любослав Пенев бе принуден да направи смяна - Анте Живкович се контузи и на мястото му влезе Лорен Маружин. В 27-та мин. Спартак удари гредата. Изстрел на Ивей Ромееш бе спасен трудно от Дебърлиев, след което Баланюк бе намерен от Евандро на чиста позиция, но нацели напречнатата греда от 4-5 метра. Секунди по-късно Баланюк можеше да се реваншира за пропуска – той проби в половината на "зелените", ала последният пас му изневери и Микелс не успя да догони подаването му в ситуация двама на един. Минути след това Бен Карамоко се размина с хубаво центриране.

Втората част започна идеално за Хебър. В 47-ата минута Георги Търтов навлезе добре в наказателното поле, смени посоката, справи се с няколко защитници на “соколите” и с „часовникарски“ вкара по земя за 0:1. Голът подейства като леден душ на варненци, които взеха инициативата. В 49-ата минута Иван Йорданов стреля от дистанция, но Дебърлиев се справи.

Домакините успяха да се върнат в мача в 64-ата мин., когато получиха правото да изпълни пряк свободен удар, а зад топката застанаха Иван Йорданов и Лерой-Жак Микелс. Германецът стреля директно и с красив шут от около 30-35 метра направи Дебърлиев безпомощен – 1:1. Сякаш  до някаква степен слънцето също попречи на стража на Хебър да реагира адекватно.

След гола отборът на Херо продължи да са по-активният отбор. В 70-та минута влезлият като резерва Дани Начев успя да изведе Микелс отляво, а пък той влезе в наказателното поле и подаде успоредно на голлинията към границата на вратарското поле. Топката стигна до Евандро и с помощта на късмета и бразилецът вкара на опразнената врата.

Хебър опита да се върне в мача с няколко хубави атаки, но така и не създаде чиста опасност пред Фигейредо за редовното време до края и осемте добавени минути.

СЪСТАВИ: Спартак: 31. Кристиано Фигейредо, 66. Александър Цветков (64 – А. Цветков), 3. Бен Карамоко, 11. Виктор Митев, 27. Денис Баланюк, 12. Евандро (85 – Пламен Димов), 82. Иван Йорданов, 14. Ивей Ромееш, 7. Лерой Микелс (88 - А. Белоусов), 22. Роберто Хименез, 10. Румен Руменов (ж.карт.);

ХЕБЪР: 12. Петър Дебърлиев, 44. Николай Николаев (79 – Муса Сила), 5. Мартин Михайлов (ж.карт.), 33. Стефан Цонков, 27. Роберт Мазан, 8. Алехандро Гарсия, 84. Стилиян Тисовски (ж. карт.) (79 – Стоян Стоичков), 97. Венсан Марсел, 77. Октай Хамдиев (82 – Марк-Емилио Папазов), 98. Георги Търтов (78 – Иво Михайлов ), 39. Анте Живкович (17 – Лоран Маружин).


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички