Крими

МВР и прокуратурата: Причината за двойното убийство и самоубийството е битов скандал по банален повод

  19.09.2023 17:20             
МВР и прокуратурата: Причината за двойното убийство и самоубийството е битов скандал по банален повод
Стефан Дивеков

Битов скандал по банален повод е в основата на двойното убийство и самоубийство в Черногорово. На този етап се знае, че убийството е извършено със собствено огнестрелно оръжие от 71-годишния Стефан Дивеков от Черногорово. Както вече писахме, той е убил 71-годишната си съпруга и 45-годишната си дъщеря, след което се е прострелял тази сутрин малко преди 10 часа.

"Причина за смъртта са огнестрелни наранявания във всяко едно от лицата - по две в жените и едно в слепоочието на мъжа", посочиха окръжният прокурор Албена Кузманова и наблюдаващият прокурор Стоян Павлов. Извършителят е имал разрешение да носи и съхранява оръжие, бил е ловец. Притежавал е късо нарезно оръжие, пистолет и две ловни пушки. "На този етап на база данните, които имаме, може да се каже, че се касае за битов скандал по банален повод", посочи директорът на ОД МВР-Пазарджик комисар Даниел Луков.

Стефан Дивеков - Хищника е притежавал три огнестрелни оръжия - две ловни пушки и пистолет. Предстои да се изясни обаче дали изстрелите са произведени с някое от неговите или друго оръжие.

Прокурор Павлов поясни, че в случая става дума за човек, който с нищо не е дал повод за съмнение, че може да извърши такова престъпление. По телата на съпругата и дъщеря му са намерени по две огнестрелни рани, вероятно - от пистолет. Дивеков пък е имал едно прострелване, в слепоочието. Което също говори за двойно убийство, извършено от него и последвано от самоубийство. Въпреки това, ако се получат данни за участие на външен човек в престъплението, ще бъдат проверени.

Разследването все още е в много ранен етап.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички