Регионът

18 840 лева спечели с проект ЦПЛР - ОДК

  03.02.2024 08:11             
18 840 лева спечели с проект ЦПЛР - ОДК

Възпитаниците на центъра вече имат електрическо пиано, дистационни микрофони, нови костюми

ПЕЩЕРА. Центърът за подкрепа и личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК) спечели финансиране в размер на 18 840 лева с проекта си "Обединени в изкуството". Средставата са осигурени по Националната програма "Подкрепа за личностното развитие на децата и учениците".

По изготвен седмичен график възпитаниците на Центъра вече се радват на новите придобивки по проекта - мултимедиен проектор, екран, професионално озвучителна техника, електрическо пиано, дистанционни микрофони, традиционни и танцувални костюми, настолни стативи за малките художници.

Със средствата по "Обединени в изкуството" се обогатят материалната база и техническото оборудване. Той е насочен към 71 деца, включени в пет групи - за автентичен фолклор, солфеж, школа по пиано, народен хор, група по приложни изкуства. Оборудваната и обзаведена Камерана зала за творческа дейност ще се използва от деца и ученици с изявени дарби.

С реализацията на този проект се предоставят по-добри условия за развитие на интересите, способностите и компетентностите на подрастващите, както и за постигане на по-ефективен образователен процес, посочват от Центъра.

(Зн)


Свързани