Пазарджик

Литературна среща с винен оттенък организират РЕКИЦ и Дружеството на писателите

  05.02.2024 15:26             
Литературна среща с винен оттенък организират РЕКИЦ и Дружеството на писателите

ПАЗАРДЖИК. Регионален център „Читалища“ в партньорство с Дружеството на писателите в Пазарджик организира беседа на тема: „Креативното писане – идея за творчество в творчеството“.

На 12 февруари, с домакинството на читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1927 г.“  гр. Белов са поканени читалищни дейци, приятели на литературата и творци. Лектор ще е Тодор Каракашев - писател, литературовед, носител на международна и множество национални награди, член на СБП и IBBY – българска секция и председател на Дружеството на писателите в Пазарджик. Водещ на срещата е Радка Енчева-Кочева от Читалищния център.

„Срещта е вдъхновена от Деня на виното и любовта и предвижда представяне на лично творчество и такова от други автори. По вечната тема "Любов и вино, вино и любов“ - от книги и ръкописи. В приятна творческа атмосфера, с дегустация на домашни вина от майстори, не само на словото…”, казват организаторите.

Събитието е първо от поредица подобни - планирани да се провеждат в региона, на различни теми, под общото название „Литературен поход в читалищата на Пазарджишко“ 2024. То е в подкрепа на литературата, четенето на книги и любителското писане - със срещи с доказани и начинаещи автори, в беседи и дискусии и в творчески работилници.

(Зн)


Свързани