Други

Изпратиха актьора Иван Иванов в последния му път

  05.02.2024 15:40             
Изпратиха актьора Иван Иванов в последния му път

ОБОРИЩЕ. На 3 февруари в с.Оборище близки и приятели се простиха с обичания български актьор Иван Иванов. Както вече писахме, той почина на 31 януари в болницата в Панагюрище след масивен инфаркт, на 73-годишна възраст.

На поклонението своята почит към актьора засвидетелстваха кметът на община Панагюрище Желязко Гагов и председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов.

През последните десетилетия Иван Иванов живееше в къщата си в село Оборище. Странеше от светската суета и предпочиташе усамотението и тишината, той и съпругата му Петя Силянова се срещаха основно с близките си приятели Любен Чаталов и Камелия Кондова, които живеят в недалечно село..

Преди повече от 10 години години в камерната зала на Театър дом-паметник в Панагюрище Иван Иванов представи  една от поетичните си книги. На събитието тогава присъства и покойният отец Филип Филипов, с когото актьорът се познавал от години. За поколения зрители Иван Иванов си остана любимецът от хитовете "Всичко е любов", "Лавина", "Комбина" и "Мярка за неотклонение“. Играл е и във филмите "Борис I“, "Нощем с белите коне“, "Мечтатели“ и др.

(Зн)


Свързани