Регионът

Кмет с майсторска купа в риболова на лед

  15.02.2024 08:16             
Кмет с майсторска купа в риболова на лед

Наблизо по същото време уловиха балканка с рекордно тегло 11,150 кг

ЯЗ. „ШИРОКА ПОЛЯНА“. Кметът на Главиница Светозар Генов показа завидни умения в риболова на лед и се класира на престижното второ място в традиционно състезание на язовир „Широка поляна“. Петото издание на турнира по подледен риболов, организирано от клуб Fish Masters, за купа "Йордан Софков - Дачката" се проведе в изравнителя „Блатото,“ а Генов се похвали с 92 уловени риби.

Победител стана малкият син на световния шампион Тони Исаков, Алекс Исаков от Кюстендил с уловени 101 риби. На трето място – също с 92 риби като Генов, завърши Янко Велев, за когото колегите му казват, че му станало навик да взима купа всяка година. Миналогодишният победител – пазарджишкият дългогодишен национал и шампион в улова на хищна риба от брега Иван Котрабаков-Контрата, сега се нареди на четвърта позиция

При жените на първо място е Ели Панова с 44 риби – по-голям улов от този на половината мъже.

При децата първа завърши дъщерята на многократния републикански шампион Методи Костов - Стефания Костова,със завидните 62 риби.

Андрей Стефанов спечели приза за най-голяма риба с много хубава бабушка.

Кирил Разаков пък взе наградата за най-голям карък.

„Времето беше чудесно, за да се чувстват добре жените и децата. Несравнимо е усещането от улов на костур на лед, но когато го правиш с приятели, удоволствието е двойно”, коментираха участници пред „Знаме“. Техни колеги пък констатират, че равносметката от тазгодишния турнир „Йордан Софков“ е, че Пазарджик и Кюстендил натриха носовете на софиянци и куп класни състезатели. Тази година е най-силната откъм хванати риби, 1360 броя от 28 човека.

По същото време и почти на същото място риболовците изпитаха още емоции. Балканска пъстърва рекордьор бе извадена преди часове от язовир „Голям Беглик”. Балканката, която е с изумителното тегло 11,150 кг, е взета от препаратор от Батак, а идеята е трофейната риба да бъде изложена в музей.

(Зн)


Свързани