Регионът

Лидер в дистрибуцията на газ от Азербайджан - на посещение в Панагюрище

  16.02.2024 14:31             
Лидер в дистрибуцията на газ от Азербайджан - на посещение в Панагюрище

Гостът изрази желание да работи с „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище във връзка с актуалната тема в Европа за намаляване на въглеродния отпечатък

Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов се срещна на 14 февруари с Мурад Хейдаров,  ръководител на търговското представителство на компанията „СОКАР” в София - лидер в дистрибуцията на газ от Азербайджан. Преди това гостът посети „Асарел-Медет” АД и разговаря с председателя на Надзорния съвет на компанията  Димитър Цоцорков. Той също участва в срещата с кмета Гагов и неговия заместник Петър Каменски.

На срещата в Община Панагюрище домакинът представи пред госта  на английски език богатото историческо минало на Панагюрище, настоящето му стопанско развитие и перспективите за бъдещето. Кметът Гагов запозна г-н Хейдаров с международните фестивали, на които Панагюрище е домакин, и с многото възможности за сътрудничество не само в бизнеса, но в областта на туризма, науката, културата.

Ръководителят на търговското представителство на Азербайджан запозна кмета с успешно реализираните проекти на Балканския полуостров за доставка на газ и изрази желание да работи с „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище във връзка с актуалната тема в Европа за намаляване на въглеродния отпечатък.


Свързани