Понеделник, 29 Апр 2024
 
Регионът

В Септемврийско: Зелена светлина за 2 физкултурни салона за 3 млн. лева и за 3 спортни площадки

  17.02.2024 11:33             
В Септемврийско: Зелена светлина за 2 физкултурни салона за 3 млн. лева и за 3 спортни площадки

Община Септември отново е сред челниците по спечелени проекти на територията на област Пазарджик- два нови физкултурни салона и три открити спортни площадки във Ветрен, Ковачево, Карабунар, Виноградец и Септември са одобрени за финансиране след спечелени проекти.
"Два изцяло нови физкултурни салона като този във Ветрен дол ще бъдат изградени в гр. Ветрен и с. Ковачево през тази година. Освен тях в училищата на с. Карабунар, с. Виноградец и НУ " Васил Левски" в гр. Септември ще бъдат изградени три изцяло нови спортни площадки.", съобщи Ива Дачева - директор дирекция "Управление на проекти" към община Септември.

"Дългоочакваното изграждане на физкултурен салон в град Ветрен вече е факт. Спечелихме проект за 1 500 000 лева", изрази радостта си във Фейсбук директорката на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" Лена Парова. Почти толкова е стойността и на бъдещия салон в Ковачево.

"Вълнувам се, защото повече от 60 години мечтаем за това. Поколения ветренци се надяваха това да се случи. След като МОН даде възможност училищата да бъдат бенефициенти ние веднага се възползвахме. Благодаря на ръководството на Община Септември в лицето на г-жа Рачева, на Ива Дачева, които ни помогнаха при изготвянето на инвестиционния проект. Да си пожелаем здраве и успешна реализация. Просто не зная от къде да започна. Одобрен STEM - проект, проект за физкултурен салон, проект "Успех за теб", проект по Еразъм+ (изготвяме методите скоро ръководство за прилагане на науката за данни в учебните предмети) , няколко НП ...Скъпи мои невероятни колеги от училището, БЛАГОДАРЯ ВИ!", емоционално коментира Лена Парова.

(Зн) 


Свързани