Понеделник, 29 Апр 2024
 
Регионът

Осветиха облагородения Горски кът в ракитовската местност Пивото (снимки)

  19.02.2024 10:20             
Осветиха облагородения Горски кът в ракитовската местност Пивото (снимки)

По инициатива на Борис Гелин, който се зае на доброволни начала да облагороди Горския кът в местността Пивото в Ракитово, бе извършено освещаване на мястото.
Отец Стоил отправи молитва за здраве и благоденствие, пожела здраве и добри помисли на всеки, който помага с каквото може мястото да се превърне в любимо кътче за отдих.
Гост на събитието бе и кметът Георги Холянов, който изказа благодарност към г-н Гелин за неговия нестихващ ентусиазъм и пожела на посетителите на Горския кът да пазят направеното, да се радват на тишината на гората и да си почиват пълноценно в местността.
Холянов съобщи, че общината кандидатства по проект за възстановяване на осветлението в Пивото с най-нови технологии, а по думите му има и идеи за подобряване на пътя до местността, част от които е и изграждането на велоалея.
Борис Гелин благодари на общината, на всички доброволци, най-вече на децата от ВУИ “Ангел Узунов” за подкрепата и помощта и обеща ентусиазмът му да не секва, за да остави нещо красиво след себе си.
(Зн)

Свързани