Пазарджик

Депутатът Стоян Таслаков: „Възраждане“ ще пренесе своите битки в Европейския парламент

  19.02.2024 13:19             
Депутатът Стоян Таслаков: „Възраждане“ ще пренесе своите битки в Европейския парламент

ПАЗАРДЖИК. "Възраждане" вече е член на едно от най-големите и най-значимите европейски семейства - "Идентичност и демокрация". Това съобщи на пресконференция днес народният представител Стоян Таслаков.

- В „Идентичност и демокрация“ членуват партии като "Алтернатива за Германия", Партията на Марин Льо Пен във Франция, Партията на свободата в Австрия и много други – уточни той. - Според всички анализатори, партиите като „Възраждане“ бележат голям ръст на стария континент и се очаква да победят на предстоящите европейски избори. Прогнозите са, че групата на "Идентичност и демокрация" ще е първа или втора по численост в новия Европейски парламент, което пък означава, че през следващите пет години ще определя политиката на цяла Европа. И ние от „Възраждане“ вече имаме силни партньори и ще пренесем нашите битки там.

Като пример за такава битка депутатът даде тази за запазване на българския лев.

- Ако имаме достатъчно силни представители в Европейската комисия, може да се отложи влизането на България в Еврозоната. Използвам случая да призова българския народ да внимава с пропагандата, тъй като са отпуснати много средства да се пропагандират ползите от еврото. Няма обаче отпуснати средства да се говори за рисковете и отрицателните ефекти от въвеждането му. А ние с колегите от Възраждане обикаляме цялата държава, говорим със стотици българи и съвсем не съм убеден че българският народ желае в момента да влезем в Еврозоната.

Народният представител от „Възраждане“ се спря и на някои местни проблеми:

- Една от темите, която следя вече повече от година, е общинската велинградска болница, където, според местни общественици, смениха ръководството, в нарушение на правилника на Общинския съвет. Друг важен наш проект е работата ни с нашия кмет на Ветрен дол Георги Янев върху смяната на осветлението там с енергоспестяващи улични лампи по европейски програми. Няма как да не спомена и Славовица, където кметът отново е наш представител, и 15 дни бяха без улично осветление.

Накрая Стоян Таслаков обеща, че ще дава редовно брифинги, за да информира обществеността за работата на партията, чиито представител е, както и по значими за страната и областта въпроси.

(Зн)

 


Свързани