Регионът

Пещерци отбелязаха 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

  19.02.2024 14:52             
Пещерци отбелязаха 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски

Всяка година на тази дата пещерци се прекланят пред живота и святото дело на човека, който е символ на борбата на народа ни за свобода, пред силата на духа и идеала.

"Идеята на Левски остана свята, а словата му надживяха епохите. Апостолът на свободата продължава да бъде нашата съвест и да смущава нашето безразличие, но и да сочи пътя.", подчерта в словото си на възпоменателната церемония Елена Деянова- представител на Общински комитет "Васил Левски".

Десетки граждани, ученици, представители на политически сили, общински съветници и общественици дойдоха пред паметника на Левски, за да изразят своята почит пред делото на Апостола на свободата. Тук бяха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера, неговата заместничка Гълъбина Карамитрева, секретаря на Общината Галя Стоянова, Васил Филев- председател на Общински съвет- Пещера.

Всички присъстващи сведоха глави в едноминутно мълчание в памет на Васил Левски. Венци и цветя поднесоха и деца и възрастни и се поклониха пред Дякона. С дълбока почит и признателност ученици и граждани увековечиха със снимки паметната дата.


Свързани