Пазарджик

Днес е протестът на ловците срещу фотоволтаиците

  01.03.2024 07:52             
Днес е протестът на ловците срещу фотоволтаиците

ПАЗАРДЖИК-СЕПТЕМВРИ. Днес ловно-рибарските сдружения в Пазарджик и Септември -  "Сокол-1893“ и „Марица“, излизат на протестен митинг срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни земеделски земи и гори. Както вече писахме, протестът ще бъде от 17 часа пред сградата на Областната дирекция „Земеделие и гори" в Пазарджик.

Протестът е подкрепен от националната ловно-рибарска организация, както и от сдруженията от цялата страна. Към протестиращите ще се присъединят и собственици на земи, които са били противозаконно отнети, за да се построят фотоволтаични паркове.

 „Каним всички загрижени за опазването на българската земя, гора и дивеч да ни подкрепят. Спрете строителството на ФЕЦ върху плодородни земи и български гори. Спрете кражбата на земи. Соларите убиват природата!", апелират от двете сдружения.

Да припомним, че през януари по сигнал от кмета на Пазарджик Петър Куленски Районната прокуратура образува 2 досъдебни производство по изповяданите от нотариус сделки със земеделски земи и смяна на статут в землищата на селата Сбор и Априлци.

(Зн)


Свързани