Пазарджик

За пример! Полицаи и граждани откриха изчезнало момче-аутист

  03.03.2024 07:51             
За пример! Полицаи и граждани откриха изчезнало момче-аутист

ПАЗАРДЖИК. Атанаска Горчева е на седмото небе от щастие. През нощта на 24 февруари 15-годишният й син Иван бяга от вкъщи посред нощ, по пижама, бос... Той е невербален аутист и досега никога не го е правил.

„Събуди ме моята майка, за да ми каже какво се е случило. Иван намерил ключ и никой от нас не е чул кога се е измъкнал… Изпаднах в шок. Не помня какво съм правила. Разказаха ми, че съм се обадила на тел. 112, че съм посрещнала полицаите… Нищо не помня“, разказа г-жа Горчева, която почти разплакана донесе в редакцията красиво ламинирано благодарствено писмо. И добавя, че от все сърце благодари и на непознати младежи с БМВ, които са насочили органите на реда към изчезналото момче, и на полицаите, които са били упътени от тях, а тя не знае имената им.

„Слава Богу, младежите са спрели патрулка и са разказали как са видели момче по пижама. Аз през това време съм била с друг полицейски екип, но не помня… За кратко време са намерили момчето ми! Стигнал е чак до НУ „Отец Паисий“ – а ние живеем далеч оттам – на бул. „Княгиня Мария-Луиза“, вълнува се майката.

Ето какво е написала тя към знайните герои:

„БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Все още ги има!!!

Полицаи, които работят с душа и сърце!

Благодаря на дежурния полицай при РПУ на МВР-Пазарджик Тодор Бакалов, командир на отделение Станко Бараков, полицаите: командир на отделение Иво Янкулов, мл. инспектор Георги Тончев, мл. инспектор Николай Близнаков и мл. инспектор Валентин Благоев!

Благодаря Ви за професионализма и човечността при откриването на сина ми - Иван Янакиев, който е невербален аутист на 15 години - през нощта на 24.02.2024 г.

Бъдете живи и здрави Вие и Вашите семейства!

Благодаря Ви: Атанаска Гочева

Пазарджик, 27.02.2024 г.“

(Зн)


Свързани