Спорт

Габриела и Стефани със сребро на олимпийските квалификации в Мюнхайм

  04.03.2024 07:25             
Габриела и Стефани със сребро на олимпийските квалификации в Мюнхайм

Състезателките на "Бадминтон скуош клуб Пазарджик" Габриела и Стефани Стоеви спечелиха сребърни медали на силния турнир по бадминтон от сериите "World Tour Super 300" в Мюлхайм, Германия. Наградният фонд е 210 хиляди долара, а надпреварата е квалификация за Олимпийските игри в Париж. Момичетата победиха в първият кръг Ерчетин/Инчи с 2:0 гейма, във втория кръг двойката от Малайзия Ху/Сивн с 2:0 гейма, на четвъртфинала смачкаха номер едно в схемата ,двойката на Хонг Конг с 21:17/21:15, а на полуфинал отново с 2:0 гейма победиха Ламбер/Тран от Франция.

На финала нашите админтонистки се изправиха срещу китайките Жинг/Мин. Трикратните европейски шампионки на двойки, 5-ти поставени, отстъпиха за титлата пред № 6 със 7:21, 21:13, 18:21 след 62 минути. В първия гейм китайките доминираха, но във втората част българките взеха инициативата и след 21:13 изравниха. В решителната трета част Ли и Ло поведоха с 15:9, Стефани и Габриела успяха да се доближат до две точки - 16:18, но до края съперничките им взеха още 3 и затвориха мача.

За сестрите, които преди тази среща записаха 4 поредни победи и демонстрираха отлична игра, това е второ сребро от състезанието, като през 2022 година отново станаха втори. Старши треньор на българките е Петя Неделчева-Хранова.

Председателят на "Бадминтон скуош клуб Пазарджик" Неделчо Кесов коментира, че това е голям успех на сестрите по пътя за олимпийската надпревара в Париж това лято.

(Цн)


Свързани