Спорт

Сестри Стоеви с бронз от Франция - все по-близо са до олимпиадата в Париж

  17.03.2024 16:56             
Сестри Стоеви с бронз от Франция - все по-близо са до олимпиадата в Париж

ОРЛЕАН. на завършващият във френския град "Орлеан Мастерс", с награден фонд $210 000, състезателките на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик Стефани и Габриела Стоеви се класираха на трето място.

Сестрите отстраниха в първия кръг двойката от Шотландия Макферсон/Торанс с 2:0, във втория кръг победиха представителките на Тайпе Хуанг/Лианг с 2:0, на четвъртфинал победиха отново с 2:0 испанките Лопез/Родригез, а на полуфинал загубиха драматично от индонезийките Пуспитасари/Росе с 16:21/21:19/21:19.

- Ценен е не само медала, а и многото спечелени точки за класирането за олимпийските игри. В момента момичетата се движат много добре в квалификацията, която приключва в края на април с Европейското индивидуално първенство, от което се взимат и най-много точки за класиране на олимпиадата в Париж - коментира треньорът на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик Неделчо Кесов. - Истината е, че борбата ще бъде до самия край, много тежка и оспорвана, като се класират първите 13 двойки от цял свят, плюс три континентални квоти. Факт е, че имаме щастието да имаме такива спортистки с качества да се класират за такъв форум, при такава огромна и буквално ужасна конкуренция - допълни Кесов.

(Зн)


Свързани