Регионът

Стратегически за Сърница общински кът ще стане факт

  18.03.2024 15:53             
Стратегически за Сърница общински кът ще стане факт

Кметът Неби Бозов подписа споразумение с МРРБ за предоставяне на 6 милиона лева

В края на миналата седмица, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, кметът на Сърница Неби Бозов и министърът на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков подписаха споразумението за предоставянето на финансови средства в размер на 6 милиона лева за реализацията на стратегическия за гр.Сърница обект - общински път Сърница - м. Орлино - границата с общ. Доспат SML 3086 от км. 13 + 080 до км.15 + 200 и от км. 17 +300 до 20 + 250, който включва и изграждането на мостови съоръжения.

- На работната среща присъства също и народния представител от Пазарджик Небие Кабак, както и главния счетоводител на общината Исмаил Църенски. Подписването на днешното споразумение се осъществи благодарение на инициативата и с дейната работа и подкрепа в комисиите и пленарна зала в Народното събрание на Движението за права и свободи, като в Закона за държавния бюджет за 2024 година беше осигурено финансирането на важни проекти за общините – уточни кметът Неби Бозов.

Следващата стъпка, която общината вече е предприела, е провеждането на обществените поръчки за избор на изпълнител и осъществяването на самото строителство.

- Ще положим максимални усилия нашата работа да бъде свършена във възможно най-кратки срокове, за да успеем скоро да се радваме на реализацията на този ключов на развитието на Сърница проект.

(Зн)


Свързани