Спорт

Международен фурор на панагюрското плуване - 32 медала и 3 златни купи спечели СКП “Каменград“!

  20.03.2024 19:19             
Международен фурор на панагюрското плуване -  32 медала и 3 златни купи спечели СКП “Каменград“!

На XII-ти международен турнир "Русалка" в Стара Загора от 15 до 17.03.2024г. панагюрското плуване записа нова успешна страница с общо завоювани 32 медала от СКП "Каменград" за радост на треньорите Димитър Аврамов и Екатерина Радивчева.

Общо 271 състезатели от 23 клуба участваха на силната надпревара. Панагюрските плувци бяха 11, а 32-те завоювани отличия са 18 златни, 7 сребърни и 7 бронзови. Плюс две индивидуални златни купи (на Ева Стоицева и Анастасия Поптолева) и една отборна.

Купта за най-добър състезател при 10-годишните момичета Ева Стоицева заслужи със спечелени 4 златни медала в отделните дисципли, както и злато и сребро на щафетите свободен стил и съчетано. Анастасия Поптолева вдигна своята купа за най-добра при 11-годишните момичета след 3 златни и 1 сребърен медали в индивидуалните дисциплини и злато и сребро на щафетите. Никол Гулекова и Виктория Дудова завоюваха по 4 златни индивидуални медала, както и злато и два сребърни медала на щафетите.

Божидара Касабова има два сребърни и един бронзов медали в индивидуалните дисциплини. Радиана Узунова се окичи с три индивидуални бронзови отличия и злато на щафета свободен стил. Бронз и за Гергана Узунова, и за Мартин Узунов, за когото това бе първо състезание за "Каменград".

Изабела Хамуде бе единствената 9-годишна в топ 10 на турнира във възрастова група до 10 години при жестока конкуренция. Тя направи подобрени лични времена, достойно представяне и натрупан опит. Първо състезание това бе за Мариета Радивчева - малката русалка е талисман на отбора. Тя влезе безстрашно във водата в три дисциплини и във всяка една от тях беше с най-добро време от родените през 2016 година. Дебют направи и Цветин Божков.

На щафетите момичетата на "Каменградѝ" не дадоха никакъв шанс на конкуренцията и завоюваха първо място на 4 х 50 свободен стил. Същото щеше да се случи и с 4 х 50 съчетано, ако броени минути преди старта състезателките ни не бяха извадили пореден пълен комплект медали на една от най-тежките дисциплини в турнира. Въпреки това, раздадоха се всеотдайно и стъпиха на стълбичката с второ време.

За първи път от години отборът се представи и със смесена щафета, която се класира на 6-то място от общо 12.

"Благодарности на всички деца за радостните сълзи в очите ни, за миговете на щастие и гордост, които изживяхме! Благодарности на неуморните ни треньори Димитър Аврамов и Екатерина Радивчева! Респект!", коментираха щастливи родители след състезанието "Може и да нямаме в момента собствен басейн за тренировки, но имаме сърцат, мотивиран и целеустремен екип от треньори и състезатели", допълниха те.

(Зн)


Свързани