Спорт

В откритото първенство на Словакия по бадминтон Гери Павлова прибави 920 точки в Световната ранглиста

  21.04.2024 07:29             
В откритото първенство на Словакия по бадминтон Гери Павлова прибави 920 точки в Световната ранглиста

БРАТИСЛАВА. На силния международен турнир по бадминтон за мъже и жени в столицата на Словакия състезателката на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” Гергана Павлова бе на косъм от медалите. тя стигна четвъртфинал след като по пътя дотам победи Катерина Микелова от Чехия с 2:0 гейма и на осминафинал преодоля втората поставена в схемата на жени единично Фадиха Рафи от Уганда с 2:0 гейма. На четвърт финал нашето момиче загуби от индийката Пурва Барве с 2:0.

На двойки Гери и Таня Иванова победиха Янко/Стоквиз от Полша с 2:0, а на осминафинал отстраниха и украинките Флорова/Лаврова с 2:0 гейма.
На четвъртфинала момичетата отстъпиха след изключително оспорван мач от вторите поставени в схемата на двойки жени Йънг/Хофмайер от Австрия.

Така Гери остана на крачка от медалите на единично и двойки жени, но показа страхотна игра и прибави по 920 точки за Световната ранглиста на двете дисциплини, което на единично ще доведе до 20 места скок, а на двойки на повече от 50-60 места скок в ранкинга следващия вторник, доволен е старши треньорът на "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" Неделчо Кесов.

(Зн)


Свързани