Други

Не пропускайте да опитате овнешката пържола на фестивала в Костандово!

  18.05.2024 07:13             
Не пропускайте да опитате овнешката пържола на фестивала в Костандово!

Така я приготвят само тук, в Дорково и на Юндола

Освен да се насладите на хубава музика и вдъхновени изпълнения на народни песни и танци, фестивалът в Костандово ви предлага възможност и да опитате овнешка пържола - специалитет, който по този начин се приготвят само в Костанодово, Дорково и на Юнадола. Мнозина се изкушават и повечето не само, че не съжаляват, но и се връщат, включително заради кулинарните вкусотии.

Специално за „Знаме“ костандовци разкриха част от тайните за приготвянето им.

- Месото се начуква с кромид лук и се оставя да престои така в хладилник в продължение на няколко дни. По този начин кромидът отпуска хубава марината, която прави самото месо невероятно сочно, крехко и ароматно.

Пържолите се пекат задължително на скара, като типично за тях е, че се нарязват на много фино, много тънко.

Във фестивалните дни в центъра на Костандово цвърчат поне по 5-6 големи скари, на които приготвят храна истински майстори. Опашките пред тях са дълги.

Предпочитаната гарнитура са пържените картофи, както и салатите от краставици и домати и от зеле и моркови. Предпочитаното питие пък е наливната бира.

От 17 до 19 май ще се проведе 27-ото издание на националния фолклорен фестивал „Костандово – 2024“. Повече за него, четете ТУК.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички