Пазарджик

Кметът Куленски поигра волейбол с деца на първата копка на нова спортна зала в НУ “Васил Левски“ /СНИМКИ/

  26.06.2024 13:24             
Кметът Куленски поигра волейбол с деца на първата копка на нова спортна зала в НУ “Васил Левски“ /СНИМКИ/

ПАЗАРДЖИК. Днес кметът на общината Петър Куленски поигра волейбол с малчуганите от НУ „Васил Левски“ непосредствено преди да направи първа копка на строежа на нова спортна зала в двора на училището заедно със заместника си Любомир Гечев, началника на РУО на МОН Ружа Семерджиева, директорът на училището Каталина Спасова и инж. Камен Василев от фирмата-изпълнител „Строй монтаж“.

Вчера писахме ТУК, че три са проектите по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.“ на МОН и общо са  за почти 5 милиона лева – за спортни обекти в  НУ „Васил Левски“ и  НУ „Васил Друмев“  в Пазарджик, и в ОУ "Отец Паисий" в Говедаре. Те трябва да бъдат открити до края на годината. Да припомним, че извън този проект се очаква за 15 септември лентата на нов салон да бъде прерязана и в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“.

Днес първата копка в НУ „Васил Левски“ се превърна в спортен празник. Домакини и гости изразиха задоволство и благодарност за екипната работа, както и увереност, че в новата спортна зала ще тренират бъдещите шампиони на България. Официалната церемония започна с изслушването на химна на Република България и народни танци, а преди това гостите бяха закичени с по китка здравец. Бе запален факелът на вечния огън, а децата от НУ „Васил Левски“ направиха атрактивни демонстрации по футбол, хандбал, бадминтон, джудо, баскетбол и волейбол. Малките спортисти си предаваха горящия факел с обещанието, че ще го пазят чист и неопетнен. Кметът Куленски, който е и един от волейболните състезатели на ВК „Бенковски“, поигра с децата. След това дойде ред на първата копка, а градоначалникът и изпълнителят коментираха, че има изгледи залата да отвори врати и преди края на годината.

"Знанието и спортът винаги вървят ръка за ръка. Винаги сме спазвали принципа „Здрав дух в здраво тяло“. Дано от нашата нова физкултурна зала да излязат ученици, които ще бъдат учени или пък световно известни спортисти“, пожела си директорът Каталина Спасова.

„Много е вълнуващо е, че втори ден поред сме на такова събитие. Благодарен съм на всички, които положиха усилия тук да има нов салон - начело с училищното ръководство. Няма да бъде пресилено, ако кажем, че инвестицията в децата е една инвестиция в бъдещето. Нашата цел и задача е да им създадем максимално добри условия. Можем да се похвалим, че в рамките на една година в общината ще бъдат изградени цели 4 физкултурни салона, което е един добър атетсат за работата на институциите“, каза кметът Куленски.

"Хубаво е, че ще имаме не един, а няколко салони. Мили дечица, желая ви здраве и хубава ваканция! А на изпълнителя - успешна работа!", пожела и Ружа Семерджиева.

Разбира се, имаше и почерпка.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички