Регионът

Новата спортна зала в Говедаре идва и с нов училищен покрив /СНИМКИ/

  28.06.2024 16:24             
Новата спортна зала в Говедаре идва и с нов училищен покрив /СНИМКИ/

Днес бе направена първа копка и на строежа на третата спортна зала в училищен двор – тази в ОУ „Отец Паисий“ в село Говедаре. Както писахме ТУК, че три са проектите по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г.“ на МОН и общо са  за почти 5 милиона лева – за спортни обекти в  НУ „Васил Левски“ и  НУ „Васил Друмев“  в Пазарджик, и в ОУ "Отец Паисий" в Говедаре. Те трябва да бъдат открити до края на годината. Да припомним, че извън този проект се очаква за 15 септември лентата на нов салон да бъде прерязана и в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“.

Ученици и учители в Говедаре са щастливи, че ще имат зала, а директорката Диана Фодулска-Огорелкова получи още една радостна новина – училището ще има и нов покрив, след като от 10 години старият се нуждае от подмяна.

„Днес е слънчев ден за Говедаре и заради първата копка на новия физкултурен салон, и заради това, че вчера на сесията на Общинския съвет бяха отпуснати средства за ремонт на училищния покрив“, коментира пред журналисти зам.-кметът Таня Колчакова-Янева, която уважи церемонията. „Щастлива съм, че съм днес тук по този повод. Политиката ни още от ден първи е насочена към всеки един гражданин в общината и към всяко населено място – да не забравяме, че половината от населението на общината живее в селата“, допълни зам.-кметът на Община Пазарджик.

„Щастливи сме. Както виждате, материалната база в училището е доста амортизирана. Спечелването на проекта беше с усилията на екипа на колегите от училището и на друг екип, който ни помогна, защото процедурата беше сложна. Никога досега не сме имали физкултурен салон – ето, че сега това ще се случи“, доволна е г-жа Фодулска-Огорелкова. В ОУ „Отец Паисий“ учат 79 ученици в дневна присъствена форма на обучение, във все още самостоятелни паралелки от 1 до 7 клас.

На официалната церемония задоволството си от събитието изрази и кметът на Говедаре Георги Методиев, а изпълнителят от фирма „Строй монтаж“ инж. Камен Василев увери децата и учителите, че обектът ще бъде изпълнен качествено и в срок.

Първата копка бе увековечена от журналистите за историята, а на ход е изпълнението на обекта, който е на стойност почти 1,5 милиона лева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички