Спорт

Нашите боксьори се представиха силно на турнир в Италия преди Европейското за ученици в Баня Лука

  18.07.2024 19:24             
Нашите боксьори се представиха силно на турнир в Италия преди Европейското за ученици в Баня Лука

ЛАТИНА. Много силен боксов турнир в град Латина, Италия, проведоха младите ни таланти, които ще участват на Европейското първенство за ученици следващия месец. Както „Знаме“ писа, в отбора участват пазарджишките републикански шампиони Стоян Христосков и Симеон Спасов от БК „Марица“, които спечелиха титлите на Държавния личен шампионат за ученици и Държавното лично отборно първенство в Плевен. Седмокласниците в Спортното училище блеснаха и участваха в спаринг подготовката на две от олимпийските ни надежди за медал от Париж - световната шампионка Станимира Петрова и първата ни световна медалистка в бокса и скорошен европейски шампион Светлана Каменова. Признание получиха и треньорите им Андрей Георгиев и Николай Николов, като президентът на БК „Марица“ Николов влезе в треньорския щаб на националния отбор по бокс за ученици като помощник на Михаил Таков.

Сега Стоян Христосков (52 кг), Симеон Спасов (54 кг), Мартин Павлов (60 кг), Никълъс Николов (63 кг) и Антонио Боцев (66 кг) изкараха близо седмица на Апенините под наставленията на Таков и Николов. Младите боксьори  бяха част от тристранна среща, заедно с талантите на домакините и Хърватия, след които Таков изрази задоволството си от нивото, което показаха младите ни таланти.

Европейското първенство за ученици започва на 1 август в Баня Лука. Шампионатът в Босна и Херцеговина ще завърши на 11 август.

(Зн)


Свързани