Спорт

Хвалят Пазарджик за Световната купа по бадминтон, Неделчо Кесов благодари на кмета и Общината

  23.07.2024 19:41             
Хвалят Пазарджик за Световната купа по бадминтон, Неделчо Кесов благодари на кмета и Общината

Похвали за организацията получи Пазарджик за проведената за 17-та поредна година през юни Световна купа по Бадминтон за младежи и девойки. В събитието, което бе под патронажа на кмета на Община Пазарджик Петър Куленски, взеха участие 170 състезателя от 26 държави. Купата дава двойни точки в сравнение с другите поставени турнири, защото е категория Чалъндж, а не просто „Интернешънъл“. Това е третата по сила Купа в Европаслед тези в Холандия и Германия. Събитието изискваше дълга и тежка подготовка, но Пазарджик отново успя да посрещне световната бадминтон общност, за проведе престижното състезание от такъв ранг. Провеждането на състезанието в града ни е изключително признание, тъй като за домакинството му се борят много от европейските градове. Организатор на Световната купа е “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" с председател Неделчо Кесов.

Отзивите от докладите на длъжностните лица на Световната федерация по бадминтон са изключително позитивни, което пък предизвика благодарност към кмета Петър Куленски от страна на Неделчо Кесов. След състезанието в интервю за вестника и сайта Знаме.инфо той специално благодари и на общинските служители от спортния отдел и от ОП "Жилфонд".

“ Благодаря на г-н Куленски и Община Пазарджик за цялата помощ, която ни се оказва, както финансова, логистична и организационна, ръководителите и служители и за това да можем да бъдем на висота, като клуб и град домакин на такава проява! Огромна признателност от цялата Бадминтон общност в цялата страна за всичко, което правите за нашия спорт, за младите състезатели, които благодарение на Вас, получават невероятна възможност да участват на една страхотна спортна проява от Световен ранг.”, споделя Кесов.

(Зн)


Свързани