Спорт

Браво! Гери Павлова спечели бронз на Европейските университетски игри!

  24.07.2024 19:53             
Браво! Гери Павлова спечели бронз на Европейските университетски игри!

ДЕБРЕЦЕН. Златната ракета на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик Гергана Павлова направи голям пробив при жените! На 22-24.07.2024 в Унгария се проведоха Европейски университетски игри по бадминтон за мъже и жени. Гери павлова постигна много голям успех, като спечели бронзов медал на единично жени. На полуфинал тя загуби от поставената номер едно в схемата Агнес Короси (Унгария) с 2:0 гейма. Преди това нашето момиче отстрани състезателки от Финландия, Чехия, Украйна и на четвъртфинал в много тежък мач се наложи над Рамона Юпрус (Естония) с 2:1 гейма и така успя да влезе в полуфинала и да спечели медал за България.

Шампионка стана Агнес Короси от Унгария, която на финала победи Саманта Галубицкайте от Литва с 2:0 гейма.

На двойки жени с партньорка Анжела Василева бяха също близо до медалите, но отпаднаха на четвъртфинала от Полина Ткач/Ярослава Вантсаровска-Украйна с 21:18/21:14.

"Този медал е изключително трудно постигнат и е изключително ценен, защото подготовката за Европейската универсиада , за Гери е от началото на годината и е много важен , защото е първия и сериозен пробив при жените и то на такова високо ниво", коментира успеха на Гери треньорът и председател на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик Неделчо Кесов.

(Зн)


Свързани