Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

Сестри Стоеви изпотиха третите в ранглистата китайки, но загубиха втория си мач на олимпиадата

  28.07.2024 18:28             


ПАРИЖ. Състезателките на "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" и трикратни европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева загубиха втория си мач на олимпийските игри в Париж. Момичетата ни отстъпиха с 1:2 гейма на китайските представителки Лю Шън Шу и Тан Нин и изпотиха съперничките си, показвайки им бадминтон от световна класа. В първата част те спечелиха с 21:19, а вторият гейм бе за китайките - 21:10 - след като българкнте видяха, че трудно ще стопят разликата, пестяха сили за решителния трети гейм, който завърши 21:16. Двубоят продължи 77 минути и бе равнотсоен и пълен с разигравания, достойни за най-висшия спортен форум на планетата.

Китайките са трети в световната ранглиста, а българките са 22-и.  Утре те ще почиват, а вдругиден играят срещу американската двойка в нашата група. При победа Габриела и Стефани ще се класират на второ място в групата и това им дава право да отидат на четвъртфинали - до момента американките нямат победа в групата, а нашите сестри победиха двойката от Хотг Конг вчера, за което писахме ТУК.

"Момичетата показват класата си. Вярвам, че ще се класират за четвъртфинала, коментира пред "Знаме" председателят и старши треньор на "Бадминтон-скуош клуб Пазарджик" Неделчо Кесов.

(Зн)


Свързани