Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Пазарджик

Кметът към Сестри Стоеви след победата на Олимписйките игри: Цял Пазарджик е с вас, момичета - мачкайте!

  30.07.2024 11:55             
Кметът към Сестри Стоеви след победата на Олимписйките игри: Цял Пазарджик е с вас, момичета - мачкайте!

Кметът на Община Пазарджик поздрави емоционално сестри Стоеви веднага след феноменалната им победа на Олимпийските игри, която ги класира на четвъртфинали.

Габриела и Стефани Стоеви, емблемите на Бадминтон-скуош клуб-Пазарджик, записаха исторически успех за българския бадминтон, след като се класираха за четвъртфиналите на двойки жени на Олимпийските игри в Париж. Община Пазарджик финансира техния тренировъчно-подготвителен процес за Олимпийските игри и ги подкрепя фокусирано в спортното им развитие. В третия си мач от група "В" българките, които са трикратни европейски шампионки, надиграха представителките на Съединените щати Ани Ху и Кери Ху с 2:0 гейма (21:18, 21:12) за 38 минути. Така след две победи и една загуба в предварителната фаза сестри Стоеви си осигуриха дебютно участие в директните елиминации на олимпиада, след като заеха 9-о място в крайното класиране в Рио де Жанейро 2016 и Токио 2020.

Габи и Стефи започнаха участието си в Париж с победа с 2:1 гейма (21:11, 21:23, 21:15) срещу сестрите от Хонконг Йеюн Нга Тин и Йеюн Пю, а във втората си среща отстъпиха пред номер 3 в световната ранглиста Лю Шън Шу и Тан Нин (Китай) с 1:2 (21:19, 10:21, 16:21). Днес Габи и Стефи демонстрираха агресивна и стабилна игра на висока скорост, с много мощ и сила. Те бяха изключително концентрирани и почти не допускаха непредизвикани грешки, което им осигури успеха в този мач. Българките доминираха през целия двубой. Те поведоха с 10:5 и с 19:15 по пътя си към успеха в първия гейм. Във втората част националките отново взеха ранен аванс от 10:5 и без проблеми затвориха мача. Така сестрите изпълниха основната си цел да преминат груповата фаза при третото си участие на олимпийски игри и направиха подарък на своята треньорка Петя Неделчева-Хранова, която днес празнува рожден ден.

 Ето какво каза кметът Петър Куленски:

„Сестри Стоеви са на четвъртфинал на Олимпийските игри в Париж! Нашите момичета, които се състезават за бадминтон-скуош клуб Пазарджик, победиха категорично съперничките си - американските близначки Ксу - и продължават все по-близо до най-големите отличия в спорта - олимпийските медали!

Това е не просто огромен подарък за нас, хората от Пазарджик, но и за всички българи. Специални поздрави за отличната работа на Неделчо Кесов и екипа на бадминтон-скуош клуб Пазарджик, както и на треньора на Националния отбор Петя Неделчева, която днес има рожден ден и подаръкът за нея е двоен!“

Цял Пазарджик ви стискаме палци, Габи и Стефи – мачкайте!"

(Зн)


Свързани