Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Спорт

Дебютът на Европейското по бокс за Стоян и Симеон е утре

  04.08.2024 11:06             
Дебютът на Европейското по бокс за Стоян и Симеон е утре

БАНЯ ЛУКА. Както вече писахме, в събота започна Европейското първенство по бокс за ученици във втория по големина град на Босна и Херцеговина и столица на Репулбика Сръбска. В него ще вземат участие 30 държави и над 360 боксьори. Под наставленията на главния треньор Михаил Таков, Фикрет Ереджебов и Николай Николов България ще бъде представена от общо 10 таланти.

Утре, 5 август, на ринга ще се качат и двамата пазарджишки боксьори на БК "Марица" (Пз) и Спортното училище - двукратните републикански шампиони Стоян Христосков и Симеон Спасов. В категория до 52 килограма Стоян Христосков ще кръстоса ръкавици с Ондрей Бурса (Чехия). При 54-килограмовите Симеон Спасов се изправя срещу Ноюс Наумчев (Литва). Златните ни таланти проведоха пълноценна подготовка, за която заслугата е както на националния селекционер Михаил Таков и родната федерация, така и на треньорите в БК "Марица" Николай Николов и Андрей Георгиев, а за това писахме ТУК.

Първите битки на българите, които започнаха от вчера, продължават и на 6 и 7 авгукг. Стискаме палци на всичкди наши представители да продължат напред и да участват в разпределението на медалите!

(Зн)


Свързани