Понеделник, 16 Сеп 2024
 
Други

Студенти по геология от Чехия посетиха „Асарел“

  29.08.2024 10:09             
Студенти по геология от Чехия посетиха „Асарел“

„Геологът – някой, който разрешава проблеми, които не си предполагал, че имаш, по начин, който не разбираш“

Така шеговито казаха, че може да се обясни науката за скалите и минералите група студенти от Обществото на икономическите геолози към университета Masaryk University Brno в Чешката Република. Тази седмица те се разходиха по пътя на медта в „Асарел-Медет“, заедно с инж. Десислав Иванов – главен инженер „Геология“ в компанията. Посещението им е част от двуседмичен полеви тур на бъдещите геолози в минни компании на Балканския полуостров.

Социалните проекти, зад които застава „Асарел-Медет“, бяха сред нещата, които особено впечатлиха младежите по време на разходката им във фирмената експозиция за историята и развитието на компанията ни. Особен интерес събуди разказът за изградената с дарителски средства зала трезор на Панагюрското златно съкровище в Историческия музей.

Студентите си направиха десетки снимки „за спомен“ пред машините от фирмена експозиция със стара минна техника. За финал, бъдещите геолози се запознаха отблизо с процесите по добив на медна руда от диспечерския пулт на рудник „Асарел“.

(Зн)


Свързани