Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Регионът

Вече много години обществото се държи като че е без очи - деца подредиха изложба срещу дрогата в Панагюрище

  10.09.2024 10:46             
Вече много години обществото се държи като че е без очи - деца подредиха изложба срещу дрогата в Панагюрище

Вече много години обществото се държи като че е без очи. Точно като едно от лицата, изобразени в едно от платната в изложбата „С четка и бои срещу наркотиците“. Изложба  по-различна не само защото е сътворена от деца по идея и организация на Местната комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни, а и защото в своите творби две момичета – Даная Бобекова и Мария Иванова, са изобразили злото според част от техните представи. И двете момичета са възпитанички на художника Нистор Хаинов, обществен възпитател в МКБППМН.

Експозицията беше открита на 4 септември в изложбената зала на Театър дом-паметник. Тя беше съпроводена от мултимедиен продукт на МКБППМН  - "Обществото на Панагюрище срещу наркозависимостите", създаден от инж. Христо Елкин.

Секретарят на МКБППМН г-жа Евгения Загорска сподели:

Тази изложба е приготвена в далечната вече 2019 г., видно от надписите. Връхлетя ни Ковид, нещата се объркаха, творбите се изгубиха, докато съвсем наскоро, при изчистване на склад, не се появиха. И с г-н Хаинов решихме, че няма да губим повече време.

Г-жа Загорска уточни, че една от превантивните програми, по които работи МКБППМН, е насочена към предпазването от наркозависимостите.

(Зн)


Свързани