Регионът

Направиха първа копка за рехабилитация на Злокученския водопровод

  22.10.2024 08:54             
Направиха първа копка за рехабилитация на Злокученския водопровод

На 21 октомври в землището на община Септември се състоя първа копка на строеж за „Водоснабдяване на група Панагюрище от тръбни кладенци при с. Злакучене, реконструкция на ПС I – ви подем до ПС II – ри подем с оптимизация работата на тръбните кладенци“. Възложител на строежа е Община Панагюрище, а изпълнителите от „БУЛСТРОЙ ГРУП 2000“ ДЗЗД трябва да приключат работата по него в рамките на една календарна година.

На церемонията присъстваха кметът на община Панагюрище Желязко Гагов, заместник-кметът „Стопански въпроси, строителство и инвестиции“ Петър Каменски, директорът на дирекция „ТСУ и екология” инж. Стоян Бодуров, управителят на „ВиК – П“ EООД  инж.Марин Вулев и управителите на фирмата изпълнител Станимира Маркова и Мартин Кръстевски.

В рамките на дейностите е предвидено да се подменят със съвременни помпите на пет от кладенците с най-голям дебит – кладенци №3, 4, 6, 10 и 11. Старите водовземни шахти над тях се разрушават и на тяхно място ще се изградят нови бункерни помпени станции. Ще бъдат положени и над 4 км тръби. Общата себестойност на дейностите е 1 945 428 лв. без ДДС.

Преди първата копка водосвет за здраве отслужиха свещеници, начело с архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейство ставрофорен свещеноиконом Атанас Манолов.


Свързани