Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

Нови балерини търси балетна школа „Марина“

  12.09.2024 15:13             
Нови балерини търси балетна школа „Марина“

ПАЗАРДЖИК. Новият творчески сезон за балетна школа „Марина“ започва. Приемат се нови деца, които искат да се потопят в изкуството на танца.

- В 18 часа на 16 септември всички бъдещи малки балерини са добре дошли в нашата балетна зала в читалище „Христо Ботев-1897“, където ще могат лично да се запознаят със света на танцовото изкуство – обясни пред „Знаме“ Тони Райкова, художествен ръководител на школата. - Децата ще научат позициите на ръцете и краката, някои основни стъпки в класическия балет и ще разберат защо балерините са винаги толкова красиви и изящни. Родителите също ще могат да зададат своите въпроси и да се срещнат лично с ръководителката.

Добре дошло е всяко дете на и над 4-годишна възраст, като не е необходимо то да има предишен опит в танците или в балета. За танцувалите преди в балетна школа „Марина“ е сформирана нова група, към която могат да се присъединят.

- Заповядайте и дайте шанс на вашето дете да усети само света на танцовото изкуство, който ще му подари много красота, положителни емоции и щастливи мигове – приканва г-жа Райкова. И припомня:

- Изследванията доказват, че има силна връзка между заниманията с този вид изкуство и образователните постижения. Уменията, които се придобити по време на уроците по танци – чувството за отговорност и дисциплина, работата в екип, помагат за получаването на значително по-високи резултати в училище. Те насърчават комуникацията, доверието и сътрудничество. Танците помагат за стимулиране на творческото мислене при малките деца и любовта към изкуството

(Зн)


Свързани