Четвъртък, 19 Сеп 2024
 
Други

РИОСВ-Пазарджик: Да почистим водните басейни заедно!

  13.09.2024 11:55             
РИОСВ-Пазарджик: Да почистим водните басейни заедно!

От РИОСВ-Пазарджик призовават всички желаещи малки и големи природолюбители да се включат в кампанията "Да изчистим България заедно" и на 14 септември заедно с тях да почистят публични градски места, райони около реки, язовири и местни водоизточници. Кампанията „Да изчистим България заедно“ е сред най-мащабните и ефективни доброволчески инициативи у нас с грижа за чистотата на природата и околната среда. Тазгодишният фокус на традиционните акции за почистване е насочен върху едни от най-застрашените природни обекти – водните басейни. Предстоящото дванадесето издание на кампанията е под надслов „Да преобърнем играта“ и ще се проведе на 14 септември 2024 г. /събота/, когато отново хиляди доброволци, много компании и организации от цялата страна ще се обединят в името на каузата за по-чиста България.

РИОСВ-Пазарджик вече разпредели и раздаде осигурените от ПУДООС чували и ръкавици на общинските администрации, а на 14 септември ще събира и обобщава информация за броя на локациите, на включилите се доброволци и за количествата депонирани отпадъци.

"Нека всички заедно бъдем добрия пример за нашите деца и обществото!", призвават от инспекцията.

Тазгодишният фокус на традиционните акции за почистване е насочен върху едни от най-застрашените природни обекти – водните басейни.


Свързани