Спорт

Кметът Куленски награди боксьорите на “Марица“ и Спортното училище след историческия им успех на европейското

  20.09.2024 16:41             
Кметът Куленски награди боксьорите на “Марица“ и Спортното училище след историческия им успех на европейското

ПАЗАРДЖИК. Кметът Петър Куленски поздрави и награди европеийските медалисти и републикански шампиони по бокс за юноши Симеон Спасов и Стоян Христосков от Боксов клуб "Марица" и Спортното училище. Както "Знаме" писа ТУК, двамата спечелиха сребърен и бронзов медали от първенството на Стария континент за ученици в Баня Лука. Симеон се боксира в категория до 54 кг, а Стоян – при 52-килограмовите. Така за пръв път Пазарджик спечели два медала от голям боксов форум, а в лицето на Боксов клуб „Марица“ (Пазарджик) и Спортното училище в Пазарджик момчетата ни донесоха два от общо седемте отличия на България – повече от останалите родни представители на боксовите ни клубове и паралелки.

Днес градоначалникът прие шампионите и треньорите им Николай Николов и Андрей Георгиев, връчи им плакети и грамоти и им пожела здраве и нови успехи, с които Пазарджик и България да се гордеят. Ето какво написа кметът:

"Европейските медалисти в бокса за юноши Симеон Спасов и Стоян Христосков към Боксов клуб "Марица" от Спортното училище ми споделиха пътя си към успеха и дадоха на всички пример какво означава да се бориш за името на града си.
Благодарим, че ни накарахте да се гордеем и че сте все по-мотивирани, момчета! Пазарджик е зад вас!".

(Зн)


Свързани