Регионът

Снощи МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе осветена в зелено, в същия цвят грейна и зала „Маестро Георги Атанасов“

  06.10.2024 06:43             
Снощи МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе осветена в зелено, в същия цвят грейна и зала „Маестро Георги Атанасов“

ПАНАГЮРИЩЕ - ПАЗАРДЖИК. Снощи МБАЛ "Уни Хоспитал" бе осветена в зелено, заедно с още десетки сгради в България, в знак на солидарност с инициативата на Съвета на Европа за провеждане на Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, както и за да бъде насочено общественото внимание към тази важна кауза. Целта е да се повиши осведомеността за значението на донорството на органи за спасяване и подобряване на живота на крайно нуждаещи се пациенти, за които трансплантацията е единствен шанс за живот.

От Изпълнителна агенция Медицински надзор припомнят, че "Един човек, изпаднал в мозъчна смърт, може да спаси до 8 човешки живота чрез органно донорство и да подобри живота на до 100 души чрез донорство на тъкани!"
"Уни Хоспитал" е болница - донорска база, а началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Дончо Ташков - регионален координатор по донорство и трансплантации за Южен централен район, включващ областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали.

И сградата на зала "Маестро Георги Атанасов" в Пазарджик грейна в зелено, с уважение и поклон пред дарителите и за популяризиране трансплантацията на органи, спасяваща живот!

(Зн)

Свързани