Избори

Петя Цанкова, водач на ”БСП-Обединена левица”: Когато другите се разединяват, ние обединихме Лявото - от години лявомислещите хора очакваха това

  08.10.2024 10:48             
Петя Цанкова, водач на ”БСП-Обединена левица”: Когато другите се разединяват, ние обединихме Лявото  - от години лявомислещите хора очакваха това

Обединението в ляво и готови сто решения за преодоляване на кризите, изработени от десет работни групи, са ключови в кампанията на коалиция "БСП-Обединена левица". Това заяви водачът на листата Петя Цанкова на официалното откриване на предизборната кампания на „БСП-Обединена левица“ в присъствието на много членове и симпатизанти. Общо 14 политически партии влизат в обединението,

"Стоим пред поредните извънредни парламентарни избори, което в известна степен застрашава демократичното развитие в нашата страна. Ние, от „БСП-Обединена левица“, днес даваме официален старт на нашата предизборна кампания, като ключовият момент в нея за нас ще бъде обединението в ляво.

В противовес на разделението в българското общество, за краткото време, с което разполагахме левицата успя да обедини

в едно цяло по-голяма част от лявомислещите хора. Защото те очакваха това от години. Ние осъзнаваме, че можем да бъдем силни само тогава, когато сме заедно и тогава, когато градим мостове - първо помежду си, а след това и с всички останали възможни партньори“.

Петя Цанкова подчерта, че БСП е „затворила войната с президентската институция“ и за разлика от опонентите си, "БСП-Обединена левица", освен, че е фиксирала проблемите, държи в ръцете си и 100 решения в програма за ускорено развитие на България.

"Това са 100 решения, които ще противопоставим на всички кризи. 100 решения, които бяха изработени от десет работни групи с представители на всички 14 леви партии, които намериха място в коалицията. Заедно с тези решения, ние заставаме пред нашите избиратели и с истинските ни леви ценности - равенство и справедливост. Ние даваме алтернатива и на безпътицата, по която ни поведоха в последните години дясно - либералните партии и правителствата им", увери Петя Цанкова и маркирайки приоритетите, постави на първо място

преодоляването на социалните неравенства и преодоляването на демографската криза,

следвана от необходимостта от безплатно, адекватно и своевременно здравеопазване. "Като учител образованието е моята основна цел и моята кауза е била повишаването на образователното равнище на българската нация. Защото всички трябва да осъзнаем, че в основата на една развита икономика и просперираща държава стои образованата нация“, подчерта Цанкова.

И увери, че „БСП-Обединена левица“ ще работи и за българско земеделие, което да изхранва българските хора, а не „за земеделски земи, които се превръщат във фотоволтаични партии“. Грешката на много политици и включително част от левите партии е, че се неглижират проблемите на българските потребители. Коалицията е готова с проект от седем законопроекта в защита на българските потребители. Сред тя са законът за личния фалит, законът за антиспекулата, за въвеждане на таван на цените на определени стоки и услуги, закон, който да не превръща България в сметището на Европа. "Вярвам, че заедно можем да бъдем по-силни“, заяви водачката на листата на „БСП-Обединена левица“ .

Изказаха се и част от гостите. Зам.-председателят на „Социалдемократи“ д-р Георги Петров, който изрази удовлетворението си, че най-после значително по-голямата част от левите сили в страната са успели да се обединят около идеи, а не около места в листите. Кметът на община Пещера Йордан Младенов поздрави присъстващите с избора на листа и пожела успех, а думата взе и председателят на АБВ и бивш кмет на Стрелча Стойно Чачов. Освен горепосочените, гости на откриването бяха проф. Иван Дуранкев, генерал от резерва Борислав Сертов, кметът на Батак Георги Харизанов, почетният гражданин на Пазарджик - скулпторът Спас Киричев...

Петя Николаева Цанкова е родена на 26 септември 1974 г. в Пазарджик, омъжена с едно дете. Завършила е СУ"Св. Климент Охридски" с магистърска степен по специалността "Математика и информатика". В биографията ѝ влиза и работа в Стоманени тръби - гр. Септември, от 2003 г. е преподавател по математика и информационни технологии, към момента в ЕГ "Б.Брехт" - Пазарджик. Четири мандата е избирана за общински съветник от листата на БСП в Община Септември, в работата си е принципна, отдадена и готова да отстоява позициите си. Била е председател на Общинския съвет на БСП - гр. Септември, а към настоящия момент е председател на Областния съвет на БСП в Пазарджик, член е на НС на БСП . Три пъти е била избирана за депутат в Народното събрание от нашия избирателен район, в 45-ото, 46-ото и 50-ото НС. За първи път от тридесет години насам водач на листата е човек от региона.

Вторият в листата Трендафил Величков с усмивка заяви, че „БСП-Обединена левица“ има най-красивия водач на листа

в лицето на Петя Цанкова, като подчерта, че лично от нея е бил поканен да влезе в листата. „Това е изключително важно, защото сега е моментът за действие. Сега нямаме оправдания, в листата са всички приятели, които по-рано бяха пръснати по много листи. Сега е време за действие, за да има някакви решения. Неучастието в изборите, прави хората не жертва, на това, което се случва в милата ни Родина, а съучастник в разпада на държавността. И за да не съучастваме на тези, които се опитват по всякакъв начин толкова години да съсипят България, ние трябва да участваме. Разкажете това на своите близки, приятели и познати, на всеки, който обича родния си край, за да могат да разберат, че сега - ние, левите хора на България сме изправени пред голяма отговорност и тя не е само да направим „БСП-Обединена левица“ първа политическа сила, а и отговорност пред нашите другари от цяла Европа. Сега е възможно „БСП-Обединена левица“ да оправдае и покаже своето съществуване в този свят " - призова Величков.

Трендафил Величков. Той е роден на 20 септември 1979 г. в Пазарджик, семеен, с едно дете. Завършил е специалност "Финанси и кредит" в Киевския университет в Украйна. Притежава магистърска степен по стратегическо ръководство на националната сигурност и отбрана на НВА "Георги Сава Раковски". Два пъти е бил Областен управител на Пазарджик - в периода 2014 - 2016 г. и 2022 - 2023 г. Към настоящият момент е общински съветник в Пазарджик, има дългогодишен опит в сферата на журналистиката, маркетинга и мобилните комуникации и рекламата. Член на СБЖ и НЛРС-СЛРБ.

Трета в листата е Гълъбина Карамитрева от Пещера, на 42 г. , завършила е ЕГ "Б.Брехт", с богат опит в работата си в местната администрация, зам.-кметна община Пещера. Тя е уверена, че с уменията си ще е полезна за превръщането на България в едно по-добро място за живеене.

На четвърта позиция е Гурко Митев, на 57 години, роден е в Пазарджик, но вече шести мандат е кмет на с. Добровница. Завършил е УНСС - София, специалност обща икономика и икономическа педагогика. Личната му кауза в политиката е посветена на местната власт и по-конкретно част от данъците събирани от държавата да се прехвърлят към общините.

Пети е Стоян Кузманов, той е на 34 г. от Панагюрище, завършил е Химико - технологичен и металургичен университет в София, специалност "Полимерно инженерство", професионално се реализира като оптик. Влиза в политиката, за да се бори за социална справедливост, равенство и права за всички българи.

Шести е Николай Тумбев, той е на 35 г. от гр. Костандово, семеен с две деца, завършил е ПУ"П. Хилендарски" със специалност "Педагогика". Той е предприемач с успешен частен бизнес, към момента е председател на Младежката структура на БСП в Ракитово.

Седми в листата е Васил Аврамов. Семеен с две деца, учител, със сериозен интерес към модерни програми за развитие на човешките ресурси. Наред с основната си специалност - география и история, има магистърска степен по обществено здраве и мениджмънт от Медицинския университет в София, представител на община Велинград.

На осмо място е Михаил Фурнаджиев. Той е на 46 г., работи в сферата на строителството. Основната му кауза е да се намали броят на т.нар. работещи бедни и да се създадат условия за по-добър и достоен живот за хората от малките общини.

Девети е Благомир Дечев. Той е на 41 г. от Пазарджик. Завършил е Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, със специалност "Стопанско управление", управител е на две транспортни фирми. Влиза в политиката, за да се бори за реални промени, които да създадат по-добро бъдеще за следващите поколения.

Десети е адвокат Петър Горчев. На 51 години от Пазарджик, практикува в АК - Пазарджик, висше образование е завършил ЮЗУ - Благоевград. Личната му кауза в политиката е изграждането на правова и социална държава.

Единадесети в листата е Иван Стоянов. На 34 г. от Пазарджик, завършил е зооинженерство, предприемач, занимава се с растениевъдство, животновъдство и дигитален маркетинг.

Дванадесети е Иван Ряхов от Пазарджик. Строителен инженер и експерт във ВиК - сектора. Има собствен бизнес в сферата на строителството. Семеен с две дъщери.

Тринадесети е Николай Търлев на 43 г. от Пазарджик, завършил е икономическо образование във Варна, с магистратура по банков мениджмънд и притежава бакалавърска степен от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Работи като експерт по международен транспорт и логистика.

Четиринадесета е Веска Андонова от Ракитово, завършила е Технически университет "Ангел Кънчев" в Русе, но притежава и диплом по предприемачество от ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград, има и придобита учителска правоспособност по икономически дисциплини.

Петнадесета е Елена Велева, икономист по професия, семейна е, с едно дете. Завършила е специалност "Счетоводство и контрол" , работи като областен координатор на БСП - Пазарджик. Владее испански език и има опит в животозастраховането.

Шестнадесети е Ангел Сираков от Пазарджик. Той е на 38 г. , юрист, завършил е висшето училище "Черноризец Храбър" във Варна, със специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред", както и магистратура по "Право".

ЗА БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА ГЛАСУВАЙТЕ С №28 в интегралната бюлетина!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!


Свързани